Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mehmet Elbi 4. sergisini açtı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde hat san’atçısı Mehmet Elbi, 4. kişisel sergisini açtı. Halk eğitim salonunda düzenlenen serginin açılışına Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Hattat Mehmet Elbi, hat san’atına abisinden gördüğü teşvik ile başladığını dile getirdi. 1980 senesinde amatör olarak başladığı hat san’atını, 28 yıldır yakma tekniği ve plastik boya ile icra ettiğini söyledi. Her ebada tablolar yaptığını, bugüne kadar çok sayıda eseri bulunduğunu belirten San’atçı son sergisinde 35 eserinin sergilendiğini söyledi.

Hat san’atçısı Mehmet Elbi, Osmanlı san’atı olarak bilinen hattın günümüzde giderek ilgi gördüğünün altını çizerek şunları söyledi: “Çok sevdiğimiz hat san’atını 1980 yılında ağabeyimden gördüm. Onun teşvikiyle başladım, amatör olarak sürdürdüm. Daha sonra çeşitli sergilerde sanatçılarla tanıştım, tecrübelerinden yararlandım. İl il ilçe ilçe gezdim ve san’atımı geliştirdim. Osmanlı, Selçuklu figürlerini, desenleri tahtaya işledim. 28 yıldır devam ediyorum. Maddî bir gelir beklemiyorum, yeni nesile bir şeyler bırakabilmek gayretindeyim. Hat öğrenmek kolay değil ama bir başlanırsa insan keyif ve huzur buluyor. Seydişehir’de benden başka san’atçı yok. Bu san’atın yaygınlaşması için gerekli çalışmaların yapılması gerekir.”

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paris’te Osmanlı fermanları

  Seyyar Kitap Anadolu yolculuğunda

  Mehmet Elbi 4. sergisini açtı

  Dil Bayramında Türkçe konuşun ikazı

  Eğitim-Bir-Sen’den kitap kampanyası

  Demokrat Hukukçular’dan panel

  Ayasofya sanal ortamda

  Başka Safranbolu yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004