Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tavukçulukta yem sıkıntısı

Bir süredir mısır temini yüzünden zor günler geçiren yumurta üreticilerinin, ham madde sıkıntısı sebebiyle tavuklarını kesime gönderdiği, Konya’da tavuk sayısının 7 milyondan 6 milyona düştüğü bildirildi.

Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Konya, Konya’nın birkaç ay öncesine kadar 7 milyon tavuğuyla günde yaklaşık 5 milyon yumurta ürettiğini ve bu özelliğiyle sektörde önemli oranda pay sahibi olduğunu söyledi.

Ancak son dönemlerde yem konusunda yaşanan sıkıntının yumurta üreticilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Konya, TMO’nun yumurta üreticileri için ithal ettiği 300 bin ton mısırın yeterli gelmediğini, ülke genelinde birçok çiftlikte tavukların aç kaldığını kaydetti.

Günlerdir mısır ithalatı için baskı yaptıklarını vurgulayan Konya, mısırda fiyatların yükselmesini bir yana bıraktıklarını artık mısırı bulamaz hale geldiklerini anlattı.

Kuş gribinden sonra böylesine sıkıntıyı hiç yaşamadıklarını ifade eden Konya, şöyle dedi: ‘’Birçok üretici çiftlikteki tavuğunu doyuramıyor. Konya’daki yumurta üreticileri ham madde bulamayınca tavuğunu kesime göndermeye başladı. Kuş gribinin yaşandığı kötü dönemden sonra tavuk sayısı hızla artan ve 7 milyona ulaşan Konya’da, yemsizlik yüzünden sayı 6 milyona geriledi. Kuş gribi dönemini atlattıktan sonra hızla artan tavuk sayısı, Konya’da 7 milyona ulaşmıştı. Konya, eski günlerine geri dönmüştü.’’

Konya, üreticilerin bu sorunlarının çözümünün mısır ithalatına bağlı olduğunu belirterek, ilgililerden en kısa sürede çözüm bulmalarını istedi.

/ KONYA

14.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küçük çiftçi yok sayılmasın

  Buğday tarlada kurudu

  GAP barajlarında su seviyesi düşük

  Tavukçulukta yem sıkıntısı

  Tarımda toz ilâçlar yasaklandı

  İşadamlarına Avrupa Birliği anlatılacak

  MTA’ya tam donanımlı sismik gemi

  Kayısı üretiminde dünya birincisiyiz

  Başkan Parlak’ın görev süresi doluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004