Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: AB harekete geçmeli

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, izolasyonlarda zayıflamalar, büyük bir ekonomik gelişme ve dünyayla ilişkilerde gelişmeler olduğunu, ancak AB’nin Kıbrıslı Türkler için taahhütte bulunduğu somut adımların henüz atılmadığını belirterek, ‘’AB’nin harekete geçmesini bekliyoruz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş başkanlığındaki heyeti kabul etti. Talat, kabulde yaptığı konuşmada, İTO’nun önemli bir örgüt olduğunu ve verdikleri destekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kıbrıs Türkünün yıllar boyunca büyük acılar ve sıkıntılar yaşadığını, her zaman için yanında Türkiye’yi bulduğunu ifade eden Talat, ‘’Ancak son yıllarda ortaya koyduğumuz yeni açılımlarla sadece Türkiye ile olan ekonomik, siyasal ve sosyal ilişkilerimizle yetinmeyip daha büyük boyutlu Avrupa ve dünyayla ilişkilerimizi geliştirme hamlesi yaptık’’ dedi.

Dünyanın daha fazla anlayabileceği bir politikayı gündeme getirdiklerini belirten Talat, buna bağlı olarak da BM ve Avrupa Konseyinin Kıbrıslı Türklere yönelik gereksiz kısıtlamaları ortadan kaldırma taahhüdünde ve çağrısında bulunduklarını söyledi.

‘’Şimdi AB’nin harekete geçmesini bekliyoruz’’ diyen Talat, AB’nin referandumun üzerinden üç yıl geçmesine rağmen izolasyonların kaldırılması konusunda somut adımlar attığını söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Talat, izolasyonlarda zayıflamalar, büyük bir ekonomik gelişme ve dünyayla ilişkilerde gelişme olduğunu, ancak AB’nin taahhüt ettiği somut adımların henüz atılmadığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı, Brüksel’de bugün Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkililerinin sivil toplum örgütleriyle birlikte Avrupa’ya taahhütlerini yerine getirme çağrısı yaptığına da dikkat çekti.

Arzularının serbest ticaret olduğunu belirten Talat, adanın her iki tarafında, güneyden kuzeye, kuzeyden güneye ve adadan yurt dışına, yurt dışından adaya serbest ticaret yapılması isteklerini dile getirdi. Bunun için çalışmaya da hazır olduklarını ifade eden Talat, ‘’Adım atmaya hazırız. Hiçbir çekincemiz, tereddütümüz yok’’ dedi.

Kıbrıslı Türkleri kısıtlamalar altında tutmaya kararlı olan Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs Türkünün her türlü açılımına engel olmaya çalıştığını anlatan Talat, Rum tarafının her türlü ilişkiyi engellemeye çalıştığını, buna karşı toplumsal olarak mücadelenin her alanda devam ettiğini belirtti. Talat, ‘’Bizde geri durma, vazgeçme, küsme, cayma yok. Sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz ve sonunda başaracağız’’ dedi.

/ LEFKOŞA

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den Sarkozy’ye Türkiye uyarısı

  Wolfowitz yolun sonuna geldi

  FT: ‘İslâmcılar’ yakın takipte

  Talabani: Sünnîler için birinci tehdit İran

  Gazze’deki çatışmalarda İsrail parmağı

  Bush yumuşama değil savaş peşinde

  Kerkük referandumunun iptali için düğmeye basıldı

  Şiddet Peşaver’e sıçradı

  Talat: AB harekete geçmeli

  Danimarka halkından başörtülü vekile destek

  Fransız televizyonunda Müslüman dizisi

  New York’ta küresel ısınma zirvesi

  ‘Bebek kapağı’ ahlâkî çöküşe dâvet

  Evine uzay çöpü düştü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004