Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Katılım Bankaları Genel Kurulu topland

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kabaca, aktif toplamlarının 2007 yılı sonunda 19 milyar YTL düzeyinde olmasının beklendiğini belirterek, ‘’Bu artış, ülkemiz açısından daha fazla üretim, daha fazla istihdam demektir’’ dedi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği 6’ıncı olağan Genel Kurulu, birliğe üye tüm bankaların genel müdürlerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Genel Kurul’un açılışında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Kabaca, bundan 22 yıl önce özel finans kurumu adı altında faaliyete başlayan katılım bankalarının, kendilerinden beklenen fonksiyonları önemli ölçüde gerçekleştirerek bugünlere geldiğini kaydetti.

Kabaca, her geçen yıl üretim ve istihdama katkıları artarak gelişen katılım bankalarının 2006 yılında aktif toplamlarını 3,8 milyar YTL artırarak 13,7 milyar YTL’ye yükselttiklerini aktararak, ‘’Aktif toplamlarımızın 2007 yılı sonunda 19 milyar YTL düzeyinde olması beklenmektedir. Bu artış, ülkemiz açısından daha fazla üretim, daha fazla istihdam demektir’ ‘dedi.

Katılım bankalarının daha kaliteli ve yakından hizmet sunmak amacıyla dağıtım kanallarına yaptıkları yatırımların artarak devam ettiğine işaret eden Kabaca, 2006 yılında katılım bankalarının topladığı fonların, mevduat bankalarıyla kıyaslandığında yüzde 3,65 seviyesine yükseldiğini, bunun, 2016 yıl sonu için hedeflenen yüzde 10’luk payın ulaşılabilir olduğunu gösterdiğini vurguladı.

/ İSTANBUL

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAP’ yüzde 59’u tamam

  İşsizlikte mevsiklik düşüş

  Ege’de tersane yatırımı atağı başladı

  Sebze ve meyvede yaz ucuzluğu

  ETSO Başkanı: Her şeye rağmen siyasî istikrar şart

  ÇAYKUR, 600 bin ton yaş çay alacak

  Katılım Bankaları Genel Kurulu topland


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004