Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Solda birlik bilmecesi

CHP-DSP ittifakı henüz netlik kazanamamışken, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in, “CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir” sözleri yeni soru işaretleri doğurdu.

DSP’nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, CHP ve DSP’in güç birliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini ifade ederek, ‘’’CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir’’ dedi.

Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Bülent Ecevit’in rahatsızlanmadan kısa bir süre önce, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerden ancak güçbirliği oluşturularak kurtulabileceği fikrini gündeme getirdiğine dikkati çekti. Rahşan Ecevit, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir. Gerek komisyonlarda, gerekse genel kurulda çalışmalarını iki ayrı grup olarak fikir birliği içinde yürütmeleri, parlamentoda sol kanadın etkisini ikiye katlar. Türkiye’de her zaman var olan ama eyleme geçmek için fırsat kollayan irticanın ve bölücülüğün de yolunu keser.

Ayrıca, bu sayede ülkemiz Avrupa Birliğinin ve Amerika’nın dayatmalarından kurtulur ve nüfusumuzun yarısına yakınını oluşturan işçilerimiz, çiftçilerimiz ve köylülerimiz rahat nefes alabilirler. Bu güç birliği Türkiye’yi bir çok konuda rahatlatacaktır.

Parti ya da şahısları ilgilendirebilecek çıkarlar üzerinde durmak, tartışmak, dayatmalarda bulunmak ve en önemlisi bu işi geciktirmek, Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atar. Güç birliğinin sağlanması için halkımızın meydanlara taşıdığı kararlılığı takdir ve şükranla karşılıyorum. Bu düşüncelerimizi CHP ve DSP liderlerine de ulaştıracağım.’’

SEZER DE ÜMİTSİZ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP-DSP güç birliği için ‘’hakkaniyetin’’ önemli olduğunu vurgulayarak, ‘’Şunu bilsek ki biz bir sandalye bile almadan Türkiye’yi AK Parti’den kurtaracak sinerjiyi yaratacağız, herkesi sandıkta buluşturabileceğiz, bir tek DSP’li bile ‘ben illa da milletvekili olacağım’ demez. Biz o özveriyi en sade üyesinden genel başkanına kadar gösteririz’’ dedi.

/ ANKARA

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Din üzerinden de, laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz

  Seçmen listeleri askıda

  Ağar: DP tescilli marka

  Seçim yasakları bakanlara iletildi

  25 yaşa son nokta: Aday olamayacaklar

  Solda birlik bilmecesi

  Şemdinli dâvâsında gözler Yargıtay’da

  Ankara'da susuzluk alarmı

  Batıda yaz, Van'da kar

  Sınır kapılarını sel suları bastı

  Manyas Gölü alarm veriyor

  Kaybolan uçaktaki 2 kişi öldü

  Tren faciasında TCDD kusurlu bulundu

  Diyarbakır’da terör saldırısı: 2 şehit

  Eğitimcilerden örnek davranış

  “Akıllı Kart"ta hazırlık sürüyor

  Bireysel silâhlanmaya tepki

  Papa'ya İtalyanca Mesnevî

  Bilim Şenliğinde 100 proje sergileniyor

  10 bine yakın hemşire alınacak

  Anne sağlığında gerilerdeyiz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004