Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Batıda yaz, Van'da kar

Yurdun özellikle batı kısımlarında yaz sıcakları hüküm sürerken Van’ın Bahçesaray ilçesinin merkezle bağlantısını sağlayan 46 kilometrelik karayolunda yer yer 10 metreyi bulan kar, karayolları ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı.

Alınan bilgiye göre, Bitlis’in Hizan İlçesi üzerinden Bahçesaray’a giden yolun açılmasıyla, ilçe halkı rahat bir nefes aldı. Geçmiş yıllarda yaz döneminde, kışlık ihtiyaçlarını alarak stok yapan Bahçesaraylılar, Hizan-Bahçesaray karayolunun sürekli açık tutulmasıyla özellikle giysi ve yiyecek stoku yapmaktan vazgeçti.

Bahçesaraylıların kısa yoldan ulaşımlarını sağlamak amacıyla Karayolları ekipleri, Çatak-Bahçesaray yolunu da ulaşıma açma çalışmalarına başladı.

Bahçesaray’ın Van merkez ile bağlantısını sağlayan 46 kilometrelik karayolu çetin kış şartları sebebiyle geçmiş yıllarda bazen yılın 8 ayı ulaşıma kapalı kalıyordu.

Karla mücadele ekipleri tarafından 8 gün önce yol açma çalışmalarına başladığını belirten Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefi Nejdet Keskin, Bahçesaray ilçesinin yollarının artık 365 gün açık olduğunu ve hiçbir engelin kalmadığını hatırlattı.

2 bin 900 rakımlı Karapet geçidi yakınlarında karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Keskin, şunları söyledi:

‘’Bitlis’in Hizan İlçesi üzerinden ilçeyle bağlantının sağlandığı yeni bir yol açıldı. Ancak karla kaplı bu yolun açılmasının nedeni ise ilçeye daha yakın olması ve yaz aylarında vatandaşların Van’a gitmek için bu yolu kullanmalarıdır.

Bu çalışmaları 5 personelle birlikte 1 dozer, 2 greyder ve 1 yükleyici kamyonla sürdürüyoruz. Yolun 26. kilometresini tamamladık. Önümüzde daha 20 kilometrelik bir yol var. Karın yoğunluğuna göre ekiplerimiz çalışmalarını devam ettiriyor. 10 gün içerisinde yolu tamamen kardan temizleyerek ulaşımı sağlamayı amaçlıyoruz.’’

Karla mücadele ekipleri, bölgedeki çığlar sebebiyle oluşan 3 ila 10 metre kar kalınlığı sebebiyle zaman zaman zorluk yaşadıklarını, bölgeden yaklaşık olarak 500 bin metreküp karın temizleneceğini belirttiler.

Ekipler, tamamen kardan kapalı bulunan yolu bulabilmek için kendilerince belirledikleri işaretlerle iz sürdürdüklerini ve bunun yıllara dayanan bir tecrübeden kaynaklandığını söylediler.

/ VAN

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Din üzerinden de, laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz

  Seçmen listeleri askıda

  Ağar: DP tescilli marka

  Seçim yasakları bakanlara iletildi

  25 yaşa son nokta: Aday olamayacaklar

  Solda birlik bilmecesi

  Şemdinli dâvâsında gözler Yargıtay’da

  Ankara'da susuzluk alarmı

  Batıda yaz, Van'da kar

  Sınır kapılarını sel suları bastı

  Manyas Gölü alarm veriyor

  Kaybolan uçaktaki 2 kişi öldü

  Tren faciasında TCDD kusurlu bulundu

  Diyarbakır’da terör saldırısı: 2 şehit

  Eğitimcilerden örnek davranış

  “Akıllı Kart"ta hazırlık sürüyor

  Bireysel silâhlanmaya tepki

  Papa'ya İtalyanca Mesnevî

  Bilim Şenliğinde 100 proje sergileniyor

  10 bine yakın hemşire alınacak

  Anne sağlığında gerilerdeyiz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004