Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

En “sıcak” yarışma

Adapazarı Merkez Belediyesi’nce küresel ısınmaya dikkat çekebilmek için düzenlenen uluslar arası karikatür yarışmasına Türkiye’den 96, diğer ülkelerden ise 102 eser için başvuru yapıldığı belirtildi.

Adapazarı Merkez Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli yaptığı açıklamada, amatör ve profesyonel bütün çizerlerin katılabileceği yarışmaya en son başvuru tarihinin 22 Mayıs olduğunu kaydetti. Yurt dışından yarışmaya büyük ilgi olduğunu vurgulayan Dişli, şunları söyledi: “Yurt dışından yarışmamıza büyük ilgi var. Romanya, Suriye, Ukrayna, Rusya, Mısır, Bulgaristan, Çin, İspanya, İran, Tayland, Belarus, İtalya, Amerika, Kanada, Finlandiya, Fransa, Polonya, Avustralya, İsrail, Brezilya, Almanya ve Sırbistan olmak üzere 22 ülkeden katılım var. Yarışmaya 22 ülkeden, 43 karikatürist 102 eser ile katılacak. Yarışmaya Türkiye’den 13 ilden 96 başvuru yapıldı. Yarışmaya katılmak isteyen çizerler, istedikleri kadar eser gönderebiliyorlar.”

Evrensel dil olan karikatürün, küresel bir sorunun anlatılmasında ve daha geniş kitlelerin birlikte hareket etmelerinin sağlanmasında yardımcı olacak en etkili yollardan biri olduğunu düşündüklerini dile getiren Dişli, yarışmaya katılımın çok olmasının kendilerini mutlu ettiğini açıkladı. Amaçlarının küresel ısınmaya ve alınması gereken tedbirlere dikkat çekebilmek olduğunu anlatan Dişli, dereceye giren eserlerin, dünya çapında önemli karikatüristlerden oluşan jüri tarafından belirleneceğini belirtti. Dişli, ödül törenin 5 Haziran 2007 Dünya Çevre Günü’nde yapılacağını dile getirdi.

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya müzelerine ücretsiz seyahat

  Pop müzik, gelenekleri dejenere ediyor

  Tarihî hamamlar yok oluyor

  Anne sevgisi şiir ve ödüllerle taçlandı

  İSMEK ebru sergisi açıldı

  Karikatür Bienali sokaklara taştı

  En “sıcak” yarışma

  Kubbealtı yaz kursları başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004