Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

100. yılda kupa

Geçen sezon son maçta aldığı beraberlikle şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe bu sezon aynı neticeyle şampiyonluğa uzandı. Açıkçası alışmadığımız sonuçlarla yoğrulmuş bir lige de böylesi bir final yaraşırdı. Herkesin birbirine ikram ettiği şampiyonluk kupasını, Fenerbahçe 100. yılımda sizi mi kıracağım deyip kulbundan tutup müzesine götürdü. Böylesi bir sezonda şampiyonluk parolası olan bütün takımlar ahlanıp vahlanabilir. Çünkü biraz sağlam kadro kurabilen takım açık ara ve haftalar öncesi şampiyonluğunu ilan ederdi.

Bir takım futbol eleştirmenleri ligimizde bu sezon alınan skorlara bakarak, bu tablo Türk futbolunun gelişimini gösterir diyorlar. Ama bunu söylerken sahada oynanan futbola hiç mi bakmıyorlar bilemiyorum.Ve nasıl bir atılım ki bu kadar kötü futbolla birlikte yine 4 büyük takım puan cetvelinde ki ilk 4'ü paylaşıyorlar. O zaman hani atılım gösteren süper ligin değişen tablosu? Değişen ne yazık ki sadece oynanan kötü futbol. Yoksa yine Fenerbahçe şampiyon olmuş yine Beşiktaş kupayı almış ve yine ilk 4 takım yerli yerinde duruyor.

Ve açıkçası böylesi bir lig sonrası gelen şampiyonluk ve yaşanan şampiyonluk kutlamaları da bir sporsever olarak bana pek haz vermiyor. Kendin çal kendin oyna misali kendi kendimize debeleniyoruz. Evet artık kuyruğuna kadar geldiğimiz bir sezondan sonra oynadığı futbolla gözlerimizde lezzet bırakan bir takımı bana gösterecek olan var mı? Peki avrupa arenasında kendimizi ne ile temsil edeceğiz. Realist bir yaklışımla, ne ile övünüp neye seviniyoruz. Belki yaklaşımlarım fazla eleştirel gelebilir ancak asıl şimdi eleştiri yapılmalı yoksa avrupa arenasında ki hüsranlardan sonra konuşmak beleşcilik diye düşünüyorum. Evet her değişim gelişim değildir. Değişimler ilerisi için umut vaadediyorsa gelişim olur. Buna göre siz karar verin. Türk Futbolu gelişiyor mu?

[email protected]

Ömer Faruk KAYA

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kupayı Tuncay aldı

  F.Bahçe Roberto Carlos'a gidiyor

  Tümer: Zamanı geldiğinde askere gideceğim

  Terim: Türkiye'de artık takım çalıştırmam

  Tigana 3-0'la geldi, 3-0'la gitti

  El Saka sezon sonunda futbolu bırakıyor

  100. yılda kupa


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004