Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hoşgörülü olalım

Fenerbahçe 100. yılında şampiyon oldu. Camiayı tebrik ediyoruz. Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyon olduğunu da düşünürsek , bir tek G.Saray 100. yılında şampiyon olamayan takım oldu. Şampiyon olan oldu da geriye dönüp baktığımızda, hiç te hoş olmayan bir süreç yaşadığımızı görüyoruz. Fenerbehçe'nin futbol federasyonu ve MHK ile süren kavgaları hiç bitmedi. Hakemlerin sürekli F.Bahçe'nin hakkını yedikleri iddiası, sezon boyu gündemi meşgul etti. Haklar yenilirken arka planda hep Haluk Ulusoy olduğu düşünüldü ve iddia edildi. F.Bahçe lehine penaltı verilmemesi eleştirildi. Eğer verilirse penaltının dışarı atılması mizansenleri yapıldı.

Nihayet iki hafta önce yönetici Ali Koç ligden çekilme tehdidi savurdu. Ardından teknik direktör Zico, bundan böyle 14 kişiye karşı oynayacaklarını söyleyerek hakemlere tehdidi üst seviyeye çıkardı. Sonunda şampiyonluk geldi. Ve bu söylenenler, sahipleri tarafından arşive atıldı atılmasına da ağızdan çıktılar bir kere. Keşke hiç söylenmemiş olsalardı. Çünkü bu tip söylemler coşkuyu azaltır. Kopyayla sınıf geçen öğrencinin burukluğu gibi bir durum söz konusu olur. Kutlama yapılır yapılmasına da, akılda hep bu ağır suçlamaların ezikliğ vardır.

Geçen hafta M.United'in Chelsea ile maç öncesi görüntüleri bu işin nasıl olması gerektiğinin dersini spor dünyasına ders verir nitelikteydi. Chelsea'li oyuncular ve hakemler bir koridor oluşturmuşlar, şampiyon M.United'li oyuncuları alkışlayarak sahaya çıkarıyorlar. Spor bu değil mi? Böyle olması gerekmiyor mu? Biz ne zaman bu değerde centilmen olacağız. Bu konuda şunu söyleyebiliriz:

Birbirimize karşı, hoş görülü olursak, camialarda art niyet aramazsak ve saygılı olmayı öğrenebilirsek. Bu konuda yöneticilere büyük görevler düşüyor. Önce bu değerleri onlar uygulamalılar. Kavgacı ve agresif yöneticinin spora vereceği hiç bir şey olamaz, düşmanlıktan başka. Dostluklar ebedidir. Şampiyonluklar gelip geçicidir. Esasen stad dışında taraftarların düşmanlığının olduğunu söylemekte mükün değil. Rekabeten birbirini kızdırmak bu işin tadı tuzu. Ancak sorumsuz yönetici ve medya bu işi ne hikmetse kaşıyıp düşmanlık üretmeye sebep oluyorlar. Bundan sonra her iki gurup, inşaallah aklı selim davranarak sporun centilmenlik sınırları içinde icrasını sağlarlar.

Said OKUR

17.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şimdi sıra transferde

  Karan ile Alex'in krallık yarışı

  Trabzonspor sakata geldi

  Okur’lu Utah finalde

  F. Bahçeli bayan basketçiler şampiyonluğu kutladı

  Derbi maçın biletleri kısa sürede tükendi

  F. Bahçe, 100. yılında G. Saray’a şans tanımadı

  Karşıyaka Rıdvan’la görüştü

  Hoşgörülü olalım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004