Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: AB’ye ihtiyacımız var

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Özellikle son 1-1,5 aydır yaşadığımız iç olaylara baktığımızda aslında AB sürecinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu belki daha iyi farkediyoruz” dedi.

‘’Türkiye ve AB: Avrupa Enerji Politikası için Hep Birlikte’’ konferansında konuşan Babacan, herkes için hayati önem taşıyan enerji konusunu Avrupa Komisyonu ve üye ülke temsilcileri ile birlikte ele alıyor olmalarının, Türkiye-AB ilişkilerinde kat edilen mesafe açısından başlı başına önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Babacan, konferansın bu niteliği ile dahi Türkiye-AB ilişkilerinin ulaştığı noktayı, işbirliğinin boyutları ve paylaşılan ortak konuları göstermesi bakımından memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, artık dünyada ucuz enerjinin bittiği bir döneme girildiğini kaydetti. Türkiye bir taraftan AB ile ortak projeler hayata geçirirken bir taraftan Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinin devam ettiğini söyleyen Babacan, ‘’Her ne kadar dışarıdan bakıldığında bu sıkıntılı bir süreç olarak görülse de aslında teknik, hukuki süreç aynı kararlılıkla ve özellikle Alman dönem başkalığında artan bir ivme ile devam ediyor’’ dedi.

Ali Babacan, enerji faslının da müzakere etmeye konu olan 33 fasıldan biri olduğunu, şu anda Konseyde Türkiye’nin bu fasılla ilgili müzakereye davet edilmesinin görüşüldüğünü anlattı.

Komisyonun bu konudaki görüşlerinin olumlu olduğuna işaret eden Babacan, şunları belirtti:

‘’Tabii nihai kararı Konsey verecek. Burada hızla artan enerji ihtiyacını karşılamak zorunluluğu olan Türkiye ve aynı zamanda AB için bu enerji faslının bir an önce resmen müzakerelere açılması bizim temennimiz. Bu fasıl için biz herhangi bir açılış kriteri olmadan direkt olarak açmayı istiyoruz. Türkiye’nin buna hazır olduğunu düşünüyoruz. Müzakere belgemizi teslim ettik, şu anda komisyon çalışmalarını tamamladı. Nihai karar umarız yakın zamanda verilecek. Bu konu ile ilgili kaybedecek vaktimizin olmadığını düşünüyoruz. Bir an önce resmen müzakerelere başlamayı arzu ediyoruz.

Özellikle son 1-1,5 aydır yaşadığımız iç olaylara baktığımızda aslında AB sürecinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu belki daha iyi farkediyoruz. Bu konularda eğer bir ölçüt yoksa kendimizi mukayese edebileceğimiz bir kriter yoksa, ‘her ülkenin kendi fasılları özeldir, bizim demokrasimiz bize özel bir demokrasidir. Hukukun üstünlüğü bizde de vardır ama çerçeveleri vardır fakat bazen bunun dışında farklı şeyler de yapılabilir’ gibi yaklaşımlar maalesef Türkiye’yi on yıllarca üçüncü dünya ülkesi olmaya mahkum edecek yaklaşımlardır.’’

/ İSTANBUL

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: AB’ye ihtiyacımız var

  Temelde hukuk ve özgürlükler var

  Şehit annesi: Güvercinimi kurtaramadım

  Mektubu gelmeden şehadet haberi geldi

  Ağar: Bizim ittifakımız milletle

  “Bağımsız adayların seçimi”

  Yazıcıoğlu, partisinden istifa etti

  AKP’de 150 milletvekili liste dışı

  MHP’de listeye tepki korkusu

  İstifalar demokrasinin oturmadığını gösteriyor

  Kadın vekil yasağı çözer mi?

  Meclis 914 kanun çıkardı, Sezer 61'ini veto etti

  Ulaşım sektörü seçime hazır

  AİHM’den Türkiye aleyhine 3 karar

  Pamuk çocuklar Fransız basınında

  Kaybedene 6 ay ‘yeşil kart’ yok

  Herkes ibadetini özgürce yapmalı

  Doğu, deprem riski altında

  Elazığ’da deprem tatbikatı

  Sapanca’dan Yuvacık Barajına su

  Sağlıklı fast-food nasıl yenir?

  Çöpdeniz!

  Güneş enerjisi ile ızgara keyfi

  Kamu binaları keneye karşı ilâçlandı

  Netteki virüslere dikkat!

  Haşereye yılda 50 milyon avro gidiyor

  Güneş çarpmasına karşı tedbirler

  Netteki virüslere dikkat!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004