Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Bizim ittifakımız milletle

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bazı basın organlarında Genç Parti ile ittifak arayışında olduklarına yönelik yer alan haberlerle ilgili olarak, ‘’Benim bir tek ittifakım vardır, milletle... Milletin dışında da hiç kimseyle de ittifak yapmam’’ dedi. Genç Parti ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Mehmet Ağar, ‘’Böyle bir şey söz konusu bile değil. Yani hiç bir görüşmem, aramam olmadı. Ayıp derler adama’’ diye konuştu. Ağar iktidara geldiklerinde başörtüsü yasağını kaldırma sözü de verdi.

Uğur Dündar’ın sunduğu ‘’Seçim Arenası’’ programında canlı yayına katılan Ağar, ANAVATAN ile yaşadıkları birleşme sürecinin başarısızlığa uğramasını ‘’çöküntü’’ olarak görmediğini, daha farklı bir boyutta görmek istediğini söyledi.‘’Süreç tabiî mecrası içinde yürürken siyasetin bazı meseleleri sebebiyle bunların yaşandığını’’ ifade eden Ağar, ‘’Yarım kalan yolculuklar mutlaka tamama erecektir. Şartlar bugün böyle gelişti, olumsuz gelişti. Ama, ben kimseyi rencide etmemenin gayreti içindeyim’’ diye konuştu.

‘’Bunlar yaşandı, bunlar da bir tecrübe siyasette. Bu merhale de bugün geride kalmıştır’’ diyen Ağar, şunları kaydetti:

‘’Biz, merkez sağın, güçlü, büyük partisiyiz. Bizim ittifak arayışına ihtiyacımız yok. Biz herkesle beraber olma arzusu içinde olduk. Bizimle görüşmek isteyen, bizimle yürümek isteyen herkese kapımız, gönlümüz açık olur. Bunlar gelip geçmiştir, gelip geçecektir de...

Sonuç olarak, iyi niyeti muhafaza etmek lazım. Geçmişe dönük, geçmişin sıkıntılarından tecrübe geliştirmek lazım. Gelecekte bu yolculuk devam ettiğinde daha hatasız bir kulvarın içinde gitmek doğru bir iş olur.’’

“ZAMAN KAYBIMIZ OLDU”

Ağar, ‘’Erkan Mumcu, kendilerine umut bağlayanlarda yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle özür diledi, ‘Sayın Ağar’ın da toplumdan özür dileme borcu var’ dedi. Siz kabul ediyor musunuz?’’ sorusuna, ‘’Benim öyle bir borcum yok. Kaybettiğimiz zamandan dolayı milletle beraber paylaşacağımız başka şeyler vardı, ondan belki bir zaman kaybımız oldu’’ karşılığını verdi.

Ağar, milletin içinden geldiğini ve milletine karşı bir hatasının olmadığını söyledi.

“DÜZ OVADA SİYASET’’

Mehmet Ağar, ‘’düz ovada siyaset yapsınlar’’ şeklindeki sözünün ‘’af’’ olarak anlaşıldığı yönündeki tartışmalarla ilgili olarak da ‘’Bu fenalığı yapan, bu alçaklığı yapan, yaptırana affımız söz konusu olabilir mi? Demokratik bir ülkede her suçun cezası olacak. Bundan hiç bir şekilde kurtuluş yok. Benim bütün meselem düzden dağa adam çıkması’’ dedi.

Devletin şefkatli, okşayan elinin her zaman insanının yanında olduğunu vurgulayan Ağar, ‘’Toprak bizim, ülke bizim. Hepimiz biraradayız, macerayı yukarılarda, dağlarda aramaya gerek yok. Şehirde, normal hayatın içinde olun. Kiminiz işçi, kiminiz çiftçi, kiminiz okuyan’’ diye konuştu.

“İDDİALAR TAMAMEN BALON”

Ağar, bazı basın organlarında Genç Parti ile ittifak arayışında olduklarına yönelik yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine de ‘’Benim bir tek ittifakım vardır, milletle... Milletin dışında da hiç kimseyle de ittifak yapmam’’ dedi.

Genç Parti ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Mehmet Ağar, ‘’Böyle bir şey söz konusu bile değil. Yani hiçbir görüşmem, aramam olmadı. Böyle bir şey söz konusu değilken ayıp derler adama. Kimseyle bir ittifak arayışımız yok. Tamamen balon. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok’’ diye konuştu.

Ağar, partisinin seçimlerde barajı aşamama ihtimaliyle ilgili soruya ‘’Asla ve kat'a söz konusu değil. Bunu hep beraber göreceğiz’’ karşılığını verdi.

/ ANKARA

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: AB’ye ihtiyacımız var

  Temelde hukuk ve özgürlükler var

  Şehit annesi: Güvercinimi kurtaramadım

  Mektubu gelmeden şehadet haberi geldi

  Ağar: Bizim ittifakımız milletle

  “Bağımsız adayların seçimi”

  Yazıcıoğlu, partisinden istifa etti

  AKP’de 150 milletvekili liste dışı

  MHP’de listeye tepki korkusu

  İstifalar demokrasinin oturmadığını gösteriyor

  Kadın vekil yasağı çözer mi?

  Meclis 914 kanun çıkardı, Sezer 61'ini veto etti

  Ulaşım sektörü seçime hazır

  AİHM’den Türkiye aleyhine 3 karar

  Pamuk çocuklar Fransız basınında

  Kaybedene 6 ay ‘yeşil kart’ yok

  Herkes ibadetini özgürce yapmalı

  Doğu, deprem riski altında

  Elazığ’da deprem tatbikatı

  Sapanca’dan Yuvacık Barajına su

  Sağlıklı fast-food nasıl yenir?

  Çöpdeniz!

  Güneş enerjisi ile ızgara keyfi

  Kamu binaları keneye karşı ilâçlandı

  Netteki virüslere dikkat!

  Haşereye yılda 50 milyon avro gidiyor

  Güneş çarpmasına karşı tedbirler

  Netteki virüslere dikkat!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004