Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Katedralde Esma-i Hüsna bestesi

Bir süre önce İslâm dinini seçen dünyaca ünlü İngiliz besteci John Tavener’in Allah’ın 99 ismini bir araya getirdiği beste BBC Senfoni Orkestrası tarafından başşehir Londra’da bulunan Westminster Katedrali’nde gerçekleştirildi.

Konser öncesi Katedral önünde yüzlerce kişilik kuyruklar oluştu. Seyircilerin katedrali tıka basa doldurmalarının ardından yaklaşık 200 kişilik dev BBC senfoni orkestrası ekibi sahne aldı. Jiri Belohlavek’in kuruatörlüğünde ve John Mark Ainsley’in tenorluğunu yaptığı ekipte, Allah’ın 99 ismi tek tek bestelenmiş halde okundu. 3 bine yakın seyircinin doldurduğu katedralde “The Beautiful Names” adı altında okunan isimler salonda büyük bir hayranlıkla dinlendi. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından seyirciler dakikalarca orkestra ekibini ayakta alkışlarken, Galler Prensi Prens Charles orkestra ekibini sahneye gelerek kutladı.

Allah’ın 99 ismini “The Beautiful Names” adı altında besteleyen John Tavener ilk kez 1968 yılında kamuoyunun dikkatini çeken ünlü bir İngiliz besteci. San’at dünyasında uzun yıllardan sonra yaptığı dinî araştırmalar sonucunda İslâm’ı seçen John Tavener, Avrupa’nın ve dünyanın bir çok yerinde konser veriyor.

BİR SONRAKİ DURAĞI İSTANBUL

Avrupa’nın çeşitli yerlerinde daha önce konserler veren John Tavener, “The Beautiful Names” adlı çalışmasını İngiltere dışında Avrupa’da ilk kez İstanbul’da sergileyecek. İstanbul Müzik Festivali için orkestra ve koro ekibinin vereceği konserle birlikte Tavener’e başarı ödülü verilecek. İstanbul’da alacağı başarı ödülü ile Tavener, Türk olmayan ancak ödülü alan ilk san’atçı ünvanını elde edecek.

/ LONDRA

21.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rüşdi yine gerdi

  Kosova bağımsızlığını ilân edecek

  İngiliz büyükelçisi Gates gibi konuştu

  Bağdat’ta ölenlerin sayısı tırmanıyor

  Jung: HAMAS’ı tecrit etmeliyiz

  ABD diplomatları da ruh sağlıklarını kaybetti

  Bush’dan İsrail’e 10 yıllık yardım

  Katedralde Esma-i Hüsna bestesi

  Vatikan: Hatalı sollama günah


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004