Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova bağımsızlığını ilân edecek

Kosova’ya bağımsızlık öngören planı hazırlayan BM’nin özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyinde bu planı veto edeceğini düşündüğünü, ancak yine de Sırbistan’ın bu bölgesinin, her halükarda bu yıl bağımsızlık elde edeceğini söyledi.

Ahtisaari, Fin YLE televizyonunda gece yayımlanan demecinde, ‘’kendisinin sunduğu planı Kosova’nın her halükarda uygulamaya başlamasından başka bir seçenek olduğunu düşünmediğini’’ ifade etti.

Finlandiya’nın eski Devlet Başkanı olan Ahtisaari, bu yıl sonunu Kosova’nın bağımsızlığını elde etmesi için ‘’kesin bir sınır’’ olarak gördüğünü belirtirken, Rusya’nın planı veto edeceğini düşündüğünü kaydetti. Kosova’ya ilişkin BM dışında bir çözümden bahseden Ahtisaari, öne sürdüğü çözümün de ABD ve AB’nin desteğiyle sağlanacağını ifade etti. Ahtisaari, ABD ve AB’nin ortak bir tavır içinde hareket etmesinin, uluslararası sorunlara ilişkin tutumlarında güvenilirliklerini sürdürmek için çok önemli olduğunu söyleyerek, ‘’AB bu konunun esiri olarak kalamaz’’ dedi. BM’de Kosova konusunda bir karar alınırsa da bunun Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını aldığı eylül ayında olabileceğini söyleyen Athisaari, gerekirse Kosova’da yeni görüşmeler için çaba sarf edip etmeyeceği konusunda ise bilgi vermedi. Fin televizyonu, Ahtisaari ile röportajın ne zaman yapıldığını belirtmedi.

AB Kosova’ya bağımsızlığını öngören plana ilişkin desteğini yineleyerek, BM kararı aracılığıyla hızla çözüme ulaşılması için çabaların artırılması çağrısında bulunmuştu. Sırbistan’ın toprak bütünlüğüne aykırı olduğunu belirterek, karşı çıktığı planla ilgili Rusya, bölgenin statüsü konusunda Belgrad ile bir anlaşmaya varılmadan bir karar çıkarılmamasında ısrar ediyor.

/ HELSİNKİ

21.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rüşdi yine gerdi

  Kosova bağımsızlığını ilân edecek

  İngiliz büyükelçisi Gates gibi konuştu

  Bağdat’ta ölenlerin sayısı tırmanıyor

  Jung: HAMAS’ı tecrit etmeliyiz

  ABD diplomatları da ruh sağlıklarını kaybetti

  Bush’dan İsrail’e 10 yıllık yardım

  Katedralde Esma-i Hüsna bestesi

  Vatikan: Hatalı sollama günah


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004