Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiliz büyükelçisi Gates gibi konuştu

İngiltere’nin Kabil Büyükelçisi Sir Sherard Cowper-Coles, istikrarlı bir Afgan hükümetinin kalıcılığına imkan sağlamak amacıyla İngiltere’nin onlarca yıl bu ülkedeki varlığını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

BBC Four için demeç veren İngiliz Büyükelçi, “Duruma bakışımın olumsuz olduğunu söylemiyorum, gerçekçi olanı söylüyorum. Bu bir kısa mesafeli koşu değil, bir maratondur, onlarca yıllık düşünmemiz lazım” dedi.

Büyükelçi, İngiltere’nin, 30 yıl savaştan çekmiş bir ülke olan Afganistan’daki rolünün askeri rolden ziyade uzun vadeli bir kalkındırma rolü olduğunu ifade etti.

5200 askerini bu ülkede konuşlandıran İngiltere’nin tıpkı geçmişte Malezya ve Kuzey İrlanda’da on yıllarca sürdürdüğü mücadeleler gibi zorlu bir mücadeleyi Afganistan’da da yürütmesi gerektiğini belirten Büyükelçi, Afganların çoğunun Taliban’a karşı olmalarının müttefiklerin mücadelesini kolaylaştırdığını söyledi.

NATO askerlerinin sivilleri öldürmesinden üzüntü duyduğunu da sözlerine ekleyen Sir Sherard Cowper-Coles, müttefik askerlerin bu tür kayıpların verilmemesi için operasyonlardan önce köylüleri uyardığını belirtti. İnsan Hakları İzleme Örgütünün son raporundaki verilere dayanarak Taliban’ın NATO kuvvetlerinden 5 kat daha fazla insan öldürdüğünü kaydeden Büyükelçi, “Burada iyi olan şey Taliban’ın Mao’yu okumamış olmasıdır. Halk destekleri yoktur” ifadesini kullandı.

/ LONDRA

21.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rüşdi yine gerdi

  Kosova bağımsızlığını ilân edecek

  İngiliz büyükelçisi Gates gibi konuştu

  Bağdat’ta ölenlerin sayısı tırmanıyor

  Jung: HAMAS’ı tecrit etmeliyiz

  ABD diplomatları da ruh sağlıklarını kaybetti

  Bush’dan İsrail’e 10 yıllık yardım

  Katedralde Esma-i Hüsna bestesi

  Vatikan: Hatalı sollama günah


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004