Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fetih ve Hamas ayrı telden

Hamas Başbakanı İsmail Haniye kendisine bağlı bir istihbarat teşkilâtı kurarken Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas da tek yanlı olarak İsrail’le nihaî müzakerelere hazırlanıyor.

El Hayat gazetesinin haberine göre, Mahmut Abbas kendi başına İsrail’le nihaî müzakereleri yürütmeye karar verdi. Bu arada, Filistin lideri Mahmud Abbas, Gazze’yi kontrol altında tutan Hamas örgütüyle diyaloğa girmeyi reddetti.

Moskova’da bulunan Abbas, Nezavissimaya gazetesine verdiği demeçte, Hamas ile temasa geçmeyeceklerini belirtti, ancak Rusya’nın Hamas ile diyalog kurma hakkı bulunduğunu söyledi. “Rusya ile Hamas arasındaki temaslar konusunda tercih Moskova’nın hakkı” diyen Abbas, “Rusya istediği zaman istediği kimselerle konuşabilir. Bu, onun egemenlik hakkı. İkili ilişkilerimiz bundan zarar görmez” dedi. Filistin yönetimi, Gazze Şeridi’nde kendi hükümranlığını ilân eden Hamas ile teması kesmişti.

Putin’den, Abbas’a destek

Bu arada, Filistin lideri Mahmud Abbas, Rusya lideri Vladimir Putin’le Moskova’da biraraya geldi. Abbas: Hamas’la görüşüp görüşmemek Rusya’nın kendi kararı Abbas görüşme öncesi açıklamalarında Rusya’nın Hamas’la varolan temasını sürdürüp sürdürmemesinin Moskova yönetimine bağlı olduğunu söyledi.Rusya, Orta Doğu Dörtlüsü’nün Hamas’la görüşen tek üyesi. Ajanslar, Rusya lideri Putin’in görüşme sırasında Abbas’a ‘’kendisini Filistinlilerin meşrû lideri olarak destekleyeceklerinden emin olmasını istediği’’ni duyurdu.

/ GAZZE

01.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un kurmaylarından Ortadoğu çıkarması

  Fetih ve Hamas ayrı telden

  Araplar, Bush’un planına mesafeli

  Halkın yüzde 54’ü Bush’un azlini istiyor

  Bağdat, Kerkük’e hazır değil

  ABD konvoyuna intihar saldırısı

  Avusturya’dan alkole karşı kampanya

  Berlin belediyelerinden alkole sıkı denetim

  Zippo çakmağa 37 bin dolar

  İklim değişikliği kasırga sayısını arttırdı


 Son Dakika Haberleri