Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avusturya’dan alkole karşı kampanya

Avusturya Aile Bakanı Andrea Kdolsky, alkolün zararlarına dikkat çekmek için “İçmeden Önce” sloganıyla başlattığı alkole karşı kampanyanın açılışında, alkol tüketimini azaltmak için önümüzdeki yıl bir proje uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Özellikle son yıllarda gençler arasında artan alkol tüketimini önlemek için renk kodlu fotoğraflı kimlik kartı taşıma mecburiyeti getireceklerini belirten Bakan Kdolsky, Kärntern Eyaleti’nin pilot bölge olarak seçildiğini ve ocak ayında projenin bu eyalette uygulamaya konacağını bildirdi.

Projeyi takdirle karşılayan sivil toplum dernekleri, projenin çok boyutlu yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Avusturya’da alkolsüz içeceklerin birçok alkollü içecekten daha pahallı olduğuna dikkat çeken örgütler, alkollü içeceklerin bu şekilde ucuz olmasının gençlerin alkole olan talebini artırdığını belirterek, fiyat politikasının da gözden geçirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Viyana’da yaptığı bir araştırma, 15 yaşındaki kızların yüzde 33,1’nin ve erkeklerin 35,9’un düzenli alkol kullandıklarını ortaya koydu. Alkol kullanma yaşının düşmeye devam ettiği de belirtilen araştırmada 11-13 yaş arasındaki gençlerin düzenli olmasa da zaman zaman alkol kullandıkları vurgulandı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa’da her yıl 600 bin kişi alkol sebebiyle hayatını kaybettiğini de kaydetti. Alkolün oluşturduğu sorunların ülkelere maliyeti de millî gelirin yüzde 2 ile 5’i arasında değişiyor.

/ VİYANA

01.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un kurmaylarından Ortadoğu çıkarması

  Fetih ve Hamas ayrı telden

  Araplar, Bush’un planına mesafeli

  Halkın yüzde 54’ü Bush’un azlini istiyor

  Bağdat, Kerkük’e hazır değil

  ABD konvoyuna intihar saldırısı

  Avusturya’dan alkole karşı kampanya

  Berlin belediyelerinden alkole sıkı denetim

  Zippo çakmağa 37 bin dolar

  İklim değişikliği kasırga sayısını arttırdı


 Son Dakika Haberleri