Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dikkatli olmalıyız

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon oranlarını değerlendiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, “Temmuz ayı verilerinin düşük çıkması da enflasyondaki olumlu seyrin sürdüğünü bize gösteriyor. Şimdi iyi ama sonrası için dikkatli olmalıyız” dedi.

Genel seçimlerden sonra artık dikkatlerin ekonomiye odaklanması gerektiğini vurgulayan Sönmez, seçim sonrası ekonomik beklentilerin yükseldiğini ve özellikle reel ekonomiyi destekleyen, küçük esnaf ve ticaret erbabını dikkate alan yapısal reformların bir an önce uygulamaya konulması gerektiğini belirtti.

İhracatın artmasına rağmen son dış ticaret verilerinin kötü geldiğini, bu verilerin cari açığı da olumsuz etkileyebileceğini kaydeden Sönmez, “Düşük kur nedeniyle ara malı ithalatındaki artış da sürüyor. Kuraklıktan petrol fiyatlarındaki artışa kadar bir dizi değişken enflasyonun geleceği konusunda dikkatli olmamızı bize söylüyor” diye konuştu.

Açıklamasında, “Kamu bütçesindeki revizyon umarız etkili olur” diyen Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki aylarda bütçe açığı sebebiyle bazı mal ve hizmetlere zam yapılması ihtimali de var. Onun için enflasyon ‘şimdi iyi ama sonrası için dikkatli olmalıyız’ diyoruz.”

YENİ ASYA / BURSA

05.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dikkatli olmalıyız

  Enflasyon, 1970’e döndü

  Doğalgaz hattı Meriç’ten geçti

  En çok şikâyet cep’ten

  AB fonları artık geri dönmeyecek

  Kuveyt Türk, ‘kuru sabitledi’

  Baykur, ürün çeşidine çayı da ekledi

  İçim Nektar,ince kutuda

  Ekonomik sıkıntı alyans sattırıyor


 Son Dakika Haberleri