Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

AB fonları artık geri dönmeyecek

İstanbul Aydın Üniversitesi Bil Meslek Yüksekokulu, proje üretilmediği için geri dönen Avrupa Birliği (AB) fonlarını projeye dönüştürecek gençleri yetiştirecek.

Bil Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve mütevelli heyeti üyeleri düzenledikleri basın toplantısı ile yeni kurulan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nu da bünyesine aldığını açıklayarak, yüksekokul ve üniversitenin yeni kurulan fakülte, yüksek okul ve enstitülerini tanıttılar.

AB’nin Türkiye’ye son yıllarda eğitim, sağlık, teknoloji ve yerel kalkınmaya yönelik projeler geliştirilmesi için ayırdığı fonların, proje üretilmediği için geri döndüğünü belirten Dr. Aydın, Yüksekokul olarak harekete geçerek, Girişimcilik ve Proje yöneticiliği asistanlığı bölümü kurduklarını ve AB fonlarının kaçırılmaması için öğrenci yetiştireceklerini kaydetti.

Türkiye’de AB fonlarının sadece yüzde 5’inin kullanıldığını vurgulayan Aydın, “Türkiye’de istihdam edilecek yeterli insan kaynağı yok. AB ise; milyar dolarlık fonlarla proje arıyor, Türkiye’ye 500 milyon Euro hibe ediliyor ama geri dönüyor. Bunun yanı sıra eğitim programları çağın gerektirdiği yeniliklere kendini hazırlayamıyor. Onun için bu bölümü kurduk. Toplumsal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

05.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dikkatli olmalıyız

  Enflasyon, 1970’e döndü

  Doğalgaz hattı Meriç’ten geçti

  En çok şikâyet cep’ten

  AB fonları artık geri dönmeyecek

  Kuveyt Türk, ‘kuru sabitledi’

  Baykur, ürün çeşidine çayı da ekledi

  İçim Nektar,ince kutuda

  Ekonomik sıkıntı alyans sattırıyor


 Son Dakika Haberleri