Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

23 ihracın 10’u “irticaî kusur”dan

Yüksek Askeri Şura’nın Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı. Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Süresi dolan beş orgeneralin yanı sıra terfi sırasında bulunan 3. Kolordu Komutanı Korg. Erdağı da emekliye ayrıldı.

Yüksek Askeri Şura’da, 30 Ağustos 2007 itibariyle emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecekler.

Kara Kuvvetleri’nde 4 yıllık görev sürelerini dolduran 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık da 30 Ağustos itibariyle emekliye sevk edildi.

Emekliye ayrılacak 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel’in yerine 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney’in yerine bu yılki Şura’da orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, yine bu yıl emekliye ayrılacak Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık’ın yerine ise Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel’in getirilmesi kararlaştırıldı. 3. Ordu Komutanlığı’na da yine bu yıl terfi eden 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk atandı.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur, Yiğit Donanma Komutanlığı’na koramiral; Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay, Harp Akademileri Komutanlığı’na atandı.

10 TSK mensubu ‘irtica’dan ihraç edildi

YAŞ kararlarına göre, 23 personel ordudan ihraç edildi. Orduyla ilişiği kesilen 23 kişiden 13’ünün disiplin suçundan 10’un ise irticai kusur ve hareketlerden dolayı ihraç edildiği öğrenildi. Şura’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde durumları değerlendirilen personelden ‘’TSK’nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan’’ 13, ‘’irticai tutum ve davranışları’’ sebebiyle 10 personelin TSK’dan ayrılmasına karar verildi.

/ ANKARA

05.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  23 ihracın 10’u “irticaî kusur”dan

  Alkol tüketme yaşı 12'ye indi

  Vekiller yemin etti

  ‘Su Bakanlığı kurulmalı’

  En büyük su kaynağı tasarruf

  DSP’liler CHP’den koptu

  Referandum takvimi işliyor

  Türkiye-İsrail’in yeni işbirliği

  “TSK bütçesi ve harcamaları denetim altında”

  Kara paraya sıkı tedbir

  Sezer, Erdoğan ile görüşecek

  Tunceli'de PKK cephaneliği

  Tahliye gerekçesinin değiştirilmesine red

  HSYK yedek üyeliğine Fatma Anıl Genç atandı

  Gül, adaylığını açıkladı

  24 saatte 10 bin yolcu

  Fındık tezgahı kazaya dâvetiye çıkarıyor

  İhmal, bir yıla mal oldu

  Aşırı sıcaklar ve sulama Ladik Gölü’nü kuruttu

  Sıcak havada spora dikkat

  El temizliğiyle hastalıklardan korunabilirsiniz

  Erken emzirme çocuk için önemli


 Son Dakika Haberleri