Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Vekiller yemin etti

23’üncü Dönem Parlamentosu’na seçilen miletvekilleri yemin ederek görevlerine başladı. Yeni yasama yılının ilk birleşiminin birinci oturumuna, en yaşlı üye sıfatıyla 83 yaşındaki CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlık etti.

Törende gözler DTP’li milletvekillerinde idi. Meclis’e topluca gelen DTP’li vekiller, toplantı öncesi bir süre ana binada bekledi. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği vekiller sorulara cevap vermedi. DTP’li Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Osman Özçelik ve Hasip Kaplan, birleşim açılmadan önce Genel Kurul salonuna gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanına giderek tokalaştı.

DTP’li milletvekilleri, Bahçeli’nin yanında oturan MHP’li milletvekilleri Cihan Paçacı, Mehmet Şandır ve Sebahattin Çakmakoğlu ile de tokalaştıktan sonra tekrar yerlerine oturdu. AK Parti İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay da, Ahmet Türk ve diğer milletvekilleriyle tokalaştı.

Geçici katip üye olacak en genç 6 milletvekili dönüşümlü olarak Başkanlık Divanı’na oturdu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının adından, trafik kazasında yaşamını yitiren, İstanbul’dan MHP milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Geçici Başkan Şükrü Elekdağ açış konuşmasını yaptı.

İlk birleşimde milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre yemin edecek.

Seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre, yaklaşık 9 saat süren törende milletvekilleri, “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” diye yemin ettiler. Törende bulunmayan milletvekilleri ise katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edecek.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları milletvekili yemin törenine katılmadı.

MECLİS BAŞKANI ADAYLIĞI

Milletvekillerinin yemin etmesinden itibaren ilk 5 gün içinde TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları yapılacak, ikinci 5 günlük sürede ise seçimler gerçekleştirilecek. Meclis Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte 2’sinin oyu, üçüncü oylamada salt çoğunluk aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oyu alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak.

Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan seçilmiş olacak.

1. Yasama Yılının başlamasıyla önce Meclis Başkanının seçimi, ardından Başkanlık Divanı oluşumu ve Cumhurbaşkanı seçimi ile 60. Hükümet’in program ve güven oylamasının yapılmasının ardından tatile girmesi beklenen Meclis, 2. yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’e kadar sadece 2 ay çalışmış olacak.

/ ANKARA

05.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  23 ihracın 10’u “irticaî kusur”dan

  Alkol tüketme yaşı 12'ye indi

  Vekiller yemin etti

  ‘Su Bakanlığı kurulmalı’

  En büyük su kaynağı tasarruf

  DSP’liler CHP’den koptu

  Referandum takvimi işliyor

  Türkiye-İsrail’in yeni işbirliği

  “TSK bütçesi ve harcamaları denetim altında”

  Kara paraya sıkı tedbir

  Sezer, Erdoğan ile görüşecek

  Tunceli'de PKK cephaneliği

  Tahliye gerekçesinin değiştirilmesine red

  HSYK yedek üyeliğine Fatma Anıl Genç atandı

  Gül, adaylığını açıkladı

  24 saatte 10 bin yolcu

  Fındık tezgahı kazaya dâvetiye çıkarıyor

  İhmal, bir yıla mal oldu

  Aşırı sıcaklar ve sulama Ladik Gölü’nü kuruttu

  Sıcak havada spora dikkat

  El temizliğiyle hastalıklardan korunabilirsiniz

  Erken emzirme çocuk için önemli


 Son Dakika Haberleri