Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki Ankara’da

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, güvenlik zirvesi için dün Ankara’ya geldi. Görüşmelerde, Irak’taki güvenlik meselelerin yanı sıra Türkiye’nin özellikle PKK ile mücadele konusundaki taleplerini gündeme getireceği tahmin ediliyor.

Maliki’nin heyetinde ulusal güvenlikten sorumlu devlet bakanı ve terörle mücadele koordinatörü Şirvan Vaili’nin de bulunması bu açıdan da dikkat çekici.

Türkiye’nin son dönemde sınır bölgesinde yaptığı askeri yığınak Bağdat’ta dikkatle izleniyor. Türkiye makamları, bölgedeki PKK varlığına karşı etkin müdahale edilmesi gerektiğini savunuyor, aksi halde bir sınır ötesi operasyonun ihtimal dışı olmadığını belirtiyorlar.

Bağdat yönetimi ise bu konuda işbirliğine hazır olduklarını ifade ediyor ve konunun iki ülke yetkililerinin görüşmeleri ile hallini savunuyor. Bu ziyaret Maliki’nin koalisyonuna üye bakanların hükümetten çekilme tehditlerinde bulunması nedeniyle yoğun siyasi baskı altında olduğu bir sırada düzenleniyor.

Maliki’ye, ziyaretinde dışişleri, içişleri ve petrol bakanlarının da aralarında olduğu üst düzey ve kalabalık bir heyet eşlik ediyor. Terör meselesi üzerine görüşmelerin olumlu olarak tamamlanabilmesi halinde taraflarca bir anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Konuk bakanlar, Türkiye’deki muhatapları ile ayrıca ikili görüşmeler de yaptılar. Maliki, Başbakan Erdoğan’ın onuruna vereceği akşam yemeğine katıldıktan sonra, bu sabah Türkiye’den ayrıldı. Maliki son olarak Kasım ayında Türkiye’yi ziyaret etmişti.

/ ANKARA

08.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un tamir atakları geri tepiyor

  Maliki Ankara’da

  Nejad’ın işi gücü İsrail’i yıkmak

  Müşerref, ABD’ye dil döktü

  6 Amerikan ve 1 İngiliz askeri öldürüldü

  Kosova, müzakerelere dönmek istemiyor

  ‘Barikatlar, Filistinliler için toplu cezalandırma’


 Son Dakika Haberleri