Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad’ın işi gücü İsrail’i yıkmak

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad için İsrail’in yok edilmesinin kendi ülkesinin çıkarlarından daha önemli olduğunu söyledi.

Peres, Alman Die Welt ve Berliner Morgenpost gazetelerine verdiği demeçte, İran’ı bir tehdit olarak görüp görmediği sorusunu, ‘’Tabii ki. Ahmedinejad, teröre Allah’tan daha fazla tapıyor. İsrail’in yok edilmesi onun için İran’ın çıkarlarından daha önemli’’ diye cevapladı.

Hamas örgütüyle ilgili olarak da Peres, ‘’Hamas bizimle konuşmak istemiyor. Gazze Şeridi’ni yerleşimcilerden ve askerlerden arındırdık, buna rağmen ateş etmeye devam ediyor. Hamas gerçekten konuşmak istiyorsa, sadece ateş etmeyi kesmesi yeterli’’ dedi.

Peres, Hamas olmadan diyalog sağlanmasının mümkün olup olmadığı sorusu üzerinde de, ‘’Bu, sonuçta Filistinlilere bağlı. Biz Başkan Mahmud Abbas ile görüşüyoruz. Kendisi yüzde 60 oyla seçildi ve tüm Filistinlileri temsil ediyor’’ şeklinde konuştu.

Abbas ile diyaloğu sürdürmenin yanı sıra ekonominin de canlandırılması gerektiğini ifade eden Peres, ‘’Günümüzde siyasi değişiklikler ekonomik gelişmelerle sağlanıyor. Siyaset sınırları belirliyor, ekonomi ise ilişkileri düzenliyor. Hamas dışlanmış bir durumda kalıyor. Her türlü yardımı kaybediyor’’ şeklinde görüş belirtti. Hamas’ın İsrail’in yanı sıra ABD, Batılı ülkeler ve tüm modernliğin yok edilmesinden söz ettiğini kaydeden Peres, ‘’Herkesi vurmak ciddi bir plan olamaz’’ diye konuştu. Peres, Filistinlilerin Ürdün ile konfederasyon oluşturma düşünceleriyle ilgili olarak da, ‘’Buna sadece Filistinliler ve Ürdün karar verebilir. Ancak komşular arasında sıkı bir işbirliği yapılması, modern dünyamızda artık kaçınılmaz’’ dedi.

/ BERLİN

08.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un tamir atakları geri tepiyor

  Maliki Ankara’da

  Nejad’ın işi gücü İsrail’i yıkmak

  Müşerref, ABD’ye dil döktü

  6 Amerikan ve 1 İngiliz askeri öldürüldü

  Kosova, müzakerelere dönmek istemiyor

  ‘Barikatlar, Filistinliler için toplu cezalandırma’


 Son Dakika Haberleri