Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref, ABD’ye dil döktü

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ABD’nin Pakistan’daki El Kaide’ye karşı tek taraflı operasyon başlatabileceğine dair yakın zamanda yapılan açıklamaların terörle mücadele amacına zarar verdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Müşerref, Karaçi liman şehrinde bir araya geldiği Amerikalı senatör Richard J. Durbin’e, Pakistan’ın terörle mücadele konusundaki kararlı tutumunun sürdüğünü bildirdi.

Müşerref’in bu görüşmede, yalnızca Pakistan güvenlik güçlerinin kendi topraklarında teröre karşı operasyon düzenleyebileceğini de vurguladığı kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, bu bağlamda Müşerref’in, yakın zamandaki bazı Amerikalı yetkililerin açıklamalarının iki ülke arasında terörle mücadele için yakın işbirliğine ve koordinasyonuna zarar vereceğinin altını çizdiği ifade edildi.

ABD Başkanı George Bush, açıklamasında, ABD ve Pakistan’ın iyi istihbarat alındığı takdirde, Pakistan’daki El Kaide liderlerini bularak öldürebileceğini söylemiş, ancak Amerikan askerlerinin buraya konuşlandırılması konusunda önceden Müşerref’ten izin alıp almayacağına açıklık getirmemişti.

/ İSLAMABAD

08.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un tamir atakları geri tepiyor

  Maliki Ankara’da

  Nejad’ın işi gücü İsrail’i yıkmak

  Müşerref, ABD’ye dil döktü

  6 Amerikan ve 1 İngiliz askeri öldürüldü

  Kosova, müzakerelere dönmek istemiyor

  ‘Barikatlar, Filistinliler için toplu cezalandırma’


 Son Dakika Haberleri