Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kur’ân kursları yarıştı

Yaz döneminde çocuklarımız için vazgeçilmez olan yaz Kur’ân kursları yavaş yavaş sezonu kapatıyor. Şimdi sıra öğrenmeyle geçen yaz aylarının meyvelerini toplamakta. Hatimler, ilâhiler, yarışmalar çocuklar için bereketli geçen yaz kurslarının meyveleri hükmündeler.

Kahramanmaraş Müftülüğü ve İrfan Derneği’nin Kur’ân kursları arasında düzenlediği bilgi yarışmasında en yüksek puanı alan Mehmet Emre Dilitatlı bisiklet kazandı.

Yazın okulların kapanmasıyla birlikte yaz Kur’ân kurslarının yolunu tutan öğrenciler, dinî bilgileri öğrenmelerinin yanı sıra çeşitli faaliyetlerle ve hediyelerle teşvik ediliyor. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren İrfan Derneği de, yine öğrencilerin din eğitimi yönünden teşvik edilmelerini sağlamak amacıyla Müftülük işbirliği ile bilgi yarışması düzenledi.

Hz. Yunus Camii’nde düzenlenen Kur’ân kursları arası bilgi yarışmasına kurslarda eğitim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 20 camiden birer öğrencinin temsil ettiği yarışmada din bilgisi ve genel kültür kategorilerinde 20 soru soruldu. Yarışma da ara ara kurs öğrencileri tarafından ilâhiler de okundu. Yarışma sonucunda da en fazla doğru cevabı vererek 94 puan alan ve yarışmaya Veysel Karani Camii’nden katılan Mehmet Emre Dilitatlı birinci olarak bisiklet kazandı.

Yarışmada Hacı Ömer Dokuma Camii’nden Fethan Us ikinci, Mehmet Akif Ersoy Camii’nden Abdussamed Ersönmez de üçüncü olarak saat ve Kur’ân-ı Kerim kazandı. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere Kur’ân-ı Kerim ve gömlek hediye edildi.

Yaz Kur’ân kurslarına katılan öğrencileri teşvik amacıyla müftülük ile birlikte böyle bir yarışma organize ettiklerini söyleyen İrfan Derneği Başkanı Hasan Yıldız, çeşitli hediyeler vererek öğrencilerin de sevgisini kazandıklarını belirtti.

/ K.MARAŞ

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özbudun: Anayasalarda ideoloji olmaz

  Takvim işliyor

  Gözler 2. turda

  Abdullah Gül hemen yemin edecek

  Kayseri Gül'e hazırlanıyor

  DTP’den Baykal’a: Sen işine bak

  Sezer, Toptan’ı kabul etti

  RTÜK’ten Kanal D’ye “Hüseyin” cezası

  Kur’ân kursları yarıştı

  Kur’ân eğitimi meyvelerini veriyor

  Gökçek’ten su için “teşekkür” ilânı

  Hava korsanları tutuklandı

  Memur-Sen talebini revize etti

  Milletvekili, öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alıyor

  Yine otobüs kazası: 6 ölü, 29 yaralı

  Ankara’daki eski otobüslere veda

  UNICEF’ten bayram kartı

  Su deposu uyarısı

  Gurbetçilerin dönüş çilesi

  İstanbul’a seyyar hastaneler kurulacak

  Başvurular için son gün

  Salatalık yemek su içmek gibi


 Son Dakika Haberleri