Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

RTÜK’ten Kanal D’ye “Hüseyin” cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D’de yayınlanan ‘’Kavak Yelleri’’ adlı gençlik dizisinde bir köpeğe ‘’Hüseyin’’ isminin verilmesinin, ‘’Alevi ve Bektaşi kökenli vatandaşları rencide ettiği’’ gerekçesiyle ilgili yayın kuruluşuna müeyyide uygulanmasını kararlaştırdı.

Alınan bilgiye göre, Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan ‘’Kavak Yelleri’’ adlı dizide bir köpeğe ‘’Hüseyin’’ ismi verilmesi tepkilere neden oldu. ‘’444 1 178’’ telefonundan ulaşılan RTÜK İletişim Merkezi’ne özellikle Alevi ve Bektaşi kökenli vatandaşlardan yüzlerce şikayet telefonu geldiği belirtildi. RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan rapor Üst Kurul’un haftalık toplantısında ele alınarak, söz konusu dizi için ilgili yayın kuruluşuna, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ‘’yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine, Türk aile yapısına aykırı olmamasına’’ ilişkin (e) bendini ihlal ettiği gerekçesiyle müeyyide uygulanmasına karar verildi.

RTÜK uzmanları tarafından konuyla ilgili hazırlanan raporda, ‘’Kavak Yelleri’’ dizisinin 16 Ağustos 2007 tarihinde yayınlanan bölümünde oyuncuyla köpeği arasındaki diyaloglardan örnek verildi.

Oyuncunun, köpeğe, ‘’Sana bir isim bulmak lazım ya. Dur bakayım Ali, yok Mehmet, yok çomar momar onları hiç demiyorum. Hüseyin. Evet ya sen Hüseyin’sin. Hüseyin şahane isim’’ dediği ve köpeğe defalarca ‘’Hüseyin’’ diye hitap edildiğinin belirlendiği kaydedildi.

‘’Bazı isimlerin, isim olmanın ötesinde bir anlam taşıdığının ve bazı insanlar tarafından kutsal bir çağrışım alanı içerisinde görüldüğünün’’ belirtildiği raporda, ‘’Söz konusu yayın kuruluşu ve dizinin yapımcıları her ne kadar Hüseyin ismini kasıtlı olarak kullanmadıklarını ifade etmişlerse de bu isimlendirme Hz. Muhammed’in torunu ve Hz. Ali’nin oğlu olması hasebiyle Hz. Hüseyin’e muhabbet besleyen büyük bir kitleyi rencide etmiş ve bu rencide oluş gerek RTÜK iletişim hattına gelen şikayetler, gerekse de televizyon kuruluşunun önünde yapılan protestolarla dile getirilmiştir’’ denildi.

/ ANKARA

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özbudun: Anayasalarda ideoloji olmaz

  Takvim işliyor

  Gözler 2. turda

  Abdullah Gül hemen yemin edecek

  Kayseri Gül'e hazırlanıyor

  DTP’den Baykal’a: Sen işine bak

  Sezer, Toptan’ı kabul etti

  RTÜK’ten Kanal D’ye “Hüseyin” cezası

  Kur’ân kursları yarıştı

  Kur’ân eğitimi meyvelerini veriyor

  Gökçek’ten su için “teşekkür” ilânı

  Hava korsanları tutuklandı

  Memur-Sen talebini revize etti

  Milletvekili, öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alıyor

  Yine otobüs kazası: 6 ölü, 29 yaralı

  Ankara’daki eski otobüslere veda

  UNICEF’ten bayram kartı

  Su deposu uyarısı

  Gurbetçilerin dönüş çilesi

  İstanbul’a seyyar hastaneler kurulacak

  Başvurular için son gün

  Salatalık yemek su içmek gibi


 Son Dakika Haberleri