Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

CRR yeni çehreye kavuşacak

Türkiye’nin en büyük ve uluslar arası boyuttaki tek konser salonu olma özelliğine sahip Cemal Reşit Rey Konser Salonu yenileniyor.

1989 yılında kurulan konser salonu, hizmete girdiği günden bu yana hiç bakım ve onarım görmedi.

Kullanımdan dolayı aşırı derecede yıpranmalar meydana gelen konser salonunun sahne, sahne ve salon akustiği, salon düzeni, fuayeler, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin yenilenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğünce yaptırılan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun elektrik, elektronik, mekanik sistemlerin bakım onarımı ve mefruşatların yenilenmesi işine 19 Temmuz 2007 tarihinde başlandı.

Orin Mühendislik Nakliyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, açık ihale usulü verilen yenileme çalışması yaklaşık 4 milyon YTL’ye mal olacak. Çalışma kapsamında salondaki koltuklardan halılara, ses düzeninden ısıtma-soğutma sistemlerine kadar pek çok ünite elden geçirilecek.

Çalışmalar sezon açılışına kadar tamamlanacak, boya ve badana işlerinin de yapılmasıyla salon yeni sezona, yenilenmiş haliyle girecek.

Ünlü Türk bestecisi Cemal Reşit Rey’in adını alan kültür merkezinde, aynı isimle anılan 860 kişilik ana konser salonu, sergi ve resepsiyon amaçlı 4 fuaye ve kayıt stüdyoları yer alıyor.

Sergi salonu ile fuayesi 786 ve 605 metre kare olan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun teknik imkânları arasında 6 dilde simültane tercüme, 4 dilde kayıt, canlı yayın bağlantısı, 180 kanal ışık sistemi ve ses sistemi bulunuyor.

Kendi bünyesinde senfoni orkestrası, Türk Müziği toplulukları ve bir big band bulunan salonda, çeşitli kültür san’at organizasyonları düzenlenmesinin yanı sıra diğer organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye ihmal ediyor, Avrupa sahip çıkıyor

  CRR yeni çehreye kavuşacak

  6. Risâle-i Nur'u Anlama Semineri başladı

  Şanlıurfa, İstanbul’a taşınıyor

  Eski çamlar bardak oldu

  Habib-i Neccar Camii restore ediliyor

  10 yılda 500 bin seyirci


 Son Dakika Haberleri