Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Eski çamlar bardak oldu

Sinema izleyicisinin çok salonlu sinemalar ile alış veriş merkezlerindeki sinema komplekslerine yönelmesiyle tarihî sinemaların kapılarına birer birer kilit vuruluyor.

Başkent’te bir zamanlar kapılarında bilet kuyruklarının olduğu, yerlerin fenerle gösterildiği, arada filmin kopması, bazı sahnelerin alkışlanması gibi ilginçliklerin yaşandığı, çalınan ‘’gong’’ sesinden sonra gazozlar, kuruyemişler eşliğinde filmlerin izlendiği tarihî sinemalar artık gerçekten ‘’tarih’’ oldu.

Seyirciyle vedalaşan ‘’semt sinemalarının’’ sayısı yıllar içinde arttı ve tarihî sinemalar da bu durumdan nasibini sırasıyla aldı. Bahçelievler’deki Arı, Kızılay’da şimdiki Büyük Çarşı’nın yerindeki görkemli Büyük Sinema, Güvenpark’ın arkasındaki Cep Sineması, Yenimahalle’deki Alemdar, Seyran ve Açıkhava sinemaları, Sıhhiye’deki Sinema 70, Keçiören Gazino Durağı’ndaki Cem Sineması, Kurtuluş Umut Sokak’ta bulunan Konak Sineması, Cebeci’de Hukuk Fakültesi’nin yanındaki Site Sineması ile aynı semtteki Sun Sineması, İnci Sineması, Yıldız’daki Açıkhava Sineması, Seyranbağları’ndaki Seyran Açıkhava Sineması kapandı.

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye ihmal ediyor, Avrupa sahip çıkıyor

  CRR yeni çehreye kavuşacak

  6. Risâle-i Nur'u Anlama Semineri başladı

  Şanlıurfa, İstanbul’a taşınıyor

  Eski çamlar bardak oldu

  Habib-i Neccar Camii restore ediliyor

  10 yılda 500 bin seyirci


 Son Dakika Haberleri