Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

10 yılda 500 bin seyirci

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) Müdürü Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, KDT’de 10 yılda sahnelenen oyunları yaklaşık 500 bin kişinin izlediğini belirterek, bu sayının yetersiz olduğunu söyledi.

Çuhadaroğlu, KDT’nin 10. yılı dolayısıyla tiyatroda düzenlediği basın toplantısında, Konya Devlet Tiyatrosu’nun sadece Konya’yı değil, çevre illeri de kapsayan bir bölge tiyatrosu olduğunu söyledi.

Tiyatronun hayatın kendisi olduğunu ifade eden Çuhadaroğlu, tiyatronun, nerede nasıl giyinileceğinden, nasıl davranılması gerektiğine kadar disiplin sağlayan bir san’at dalı olduğunu belirtti.

KDT’de 10 yılda sahnelenen oyunları yaklaşık 500 bin kişinin izlediğini ifade eden Çuhadaroğlu, ‘’1,5 milyon nüfusu olan bir kent için bu sayı çok yetersiz. 10. yılımızı kutlarken, insanlara hatırlatmak istiyoruz. Bu şehrin tiyatrosu var. Seyirci kalma, seyirci ol’’ diye konuştu.

Çuhadaroğlu, bu sezon tiyatro gösterilerinin yanı sıra tiyatro müziklerinden oluşan dinletilerin düzenleneceğini belirtti.

Uluslar arası bir tiyatro şenliği de düzenlemeyi planladıklarını belirten Çuhadaroğlu, ‘’Bu şenliğe Türkçe konuşan ülkeler katılacak. 1 hafta kadar sürecek şenlikte onların diliyle Türkçe oyunlar sahnelenecek’’ dedi.

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye ihmal ediyor, Avrupa sahip çıkıyor

  CRR yeni çehreye kavuşacak

  6. Risâle-i Nur'u Anlama Semineri başladı

  Şanlıurfa, İstanbul’a taşınıyor

  Eski çamlar bardak oldu

  Habib-i Neccar Camii restore ediliyor

  10 yılda 500 bin seyirci


 Son Dakika Haberleri