Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

‘12 Dev Adam’ umut vermedi

İspanyol basınında A Basket Milli Takımı hakkında yapılan yorumlarda, "Türkiye çok karışık, bir iki yıldızla olacak iş değil'' denildi. Basın, takımda sadece Hidayet ve İbrahim'in savaştığını yazdı.

İspanyol basınında, 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya'ya 86-69 yenilen Türkiye ile ilgili yapılan yorumlarda, ''Türkiye çok karışık, bir iki yıldızla olacak iş değil'' denildi. El Mundo gazetesi, ''Işıldayan ve turnuvanın favorilerinden biri olduğunu gösteren Litvanya karşısında Türkiye'de sadece Hidayet ve İbrahim savaşıyor'' ifadesini kullanırken, A Milli Basketbol Takımı'nda yetenekli oyuncular olmasına rağmen ''yapılacak çok iş olduğu'' değerlendirmesi yapıldı.

Diraio de Mallorca adlı Mallorca'nın yerel gazetesi de Litvanya'nın ''silindir gibi'', Türkiye'nin ise ''karma karışık gibi'' göründüğünü yazdı. Gazete, Litvanya'nın ''savunma düzeni ve taktik zenginliği'' ile Türkiye'yi rahat geçtiğini belirtti. Spor gazetelerinden AS ise ''Jasikevicius, Türkiye'yi dağıttı'' ifadesini başlığına çıkararak, ''Türkler sahaya mükemmel bir beşli ile çıktı. Ama yaşlı Tanjeviç'in tüm stratejisi yutuldu'' derken, Türkiye'nin farkı kapatmaya çalışırken Tanjeviç'in 1982-86 yılları arasında bulunduğu İtalya'nın Caserta takımındaki savunma düzeniyle takımı oynattığı, kişisel gayretlerin de yetmediği ve Türkiye açısından sonucun ''felaket'' olduğu ileri sürüldü.

Europa Press adlı haber ajansı da ''Litvanya'nın Türkiye karşısındaki oyunu ile en kötü ihtimal madalyaya aday olduğunu gösterdiğini'' ifade etti.

Son rakip Çek

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası (C) Grubu'nda bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak Türkiye, rakibine geçit vermiyor. ''12 Dev Adam'', bugüne dek Çek Cumhuriyeti ile yaptığı 5'i resmi, 4'ü özel olmak üzere 9 maçta da salondan galibiyetle ayrıldı. Çekoslovakya'nın Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ikiye ayrılmasından sonra Çek Cumhuriyeti ile ilk kez 17 Kasım 1993'de, 29. Avrupa Şampiyonası eleme grubunda karşılaşan milliler, karşılaşmadan 9680 galip ayrıldı. Milliler, 8 Ağustos 2000'de İstanbul'da yapılan özel maçta Çek Cumhuriyeti'ni 45 sayı farkla (9247) mağlup ederek, rakibi karşısında en farklı skorlu galibiyetini aldı.

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ERSEN MARTİN YIKILDI

  ‘12 Dev Adam’ umut vermedi

  Deivid: Zico'yu eleştirmeyin

  Millî Takımda Volkan şoku

  Hakan: Sağlam bana güveniyor

  Gökhan: Beşiktaş'a tekrar döneceğim

  Cisse: Aileme çok bağlıyım


 Son Dakika Haberleri