Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eczacılar iflasın eşiğinde

Hazırladığı mektupla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eden Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, eczacıların geciken ödemeler sebebiyle iflas yolunda olduğuna dikkat çekti.

Mektubunda 60. Hükümet’ten en önemli taleplerinin, Sosyal Güvenlik Reformu’nun kurumların birleşmesiyle ilgili bölümünün hızla işler hale getirilmesi olduğunu belirtilen Saydan, SSK’nın serbest eczanelerden ilaç alması uygulamasının altyapı planlaması yapılmadan hayata geçirildiğini ve bu sebeple ilk sorunun başladığını kaydeti.

Eczanelerde kullanılan provizyon sisteminde sürekli çıkan aksaklıkların giderilmesini isteyen Nurten Saydan, 3 kurum için 3 ayrı fatura kesildiğini, her birinden 3 suret daha çıktı alındığını, bunun da kağıt israfına sebep olduğunu dile getirdi.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ödemelerinde 45 günde ödeme taahhüt edilmesine rağmen halen ödemelerin gecikmeli olarak yapıldığını da hatırlatan Saydan, “Ödemeleri ellerine geçmeyen eczacılarımız depoların uyguladığı yüksek faiz ve bankalardan aldıkları kredi borcu sarmalının içerisinde boğulmuş durumdadır. Ecza depoları ödeme güçlüğü içine düşen meslektaşlarımıza herhangi bir yasal düzenleme olmadığı için yıllık yüzde 60’lara varan gecikme faizi uygulamaktadırlar” dedi. Saydan, bu konularda hiçbir önlem alınmayışı sebebiyle eczacıların eczaneleri iflas yoluyla kapatmaya başladıklarını vurguladı.

Saydan, 59. Hükümetin İlaç Fiyat Kararnamesi ile eczacıların yüzünü güldürdüğünü, bu düzenlemenin ilaç fiyatlarındaki düşüşten meydana gelen eczacı kayıplarının önlenmesi adına doğru bir girişim olduğunu kaydederken, 1953 yılından beri değiştirilmeyen ve güncellenmeyen Eczacılık Yasası’nın yeniden düzenlenmeni de talep etti.

/ ANKARA

07.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hukuk üstünlüğü sağlanmalı

  Atatürkçülük çağdaşlık mı demek?

  ‘Hukuk’ ve ‘adalet’ özlemi çekiyoruz

  Yeni anayasa şart

  Türkiye kilit rolde

  ‘İşkence yok’ diyemiyoruz

  Ortaöğretim kayıtları başladı

  İmamlar da ikna turunda

  Doğu’nun en büyük camii açılıyor

  Cep telefonları Meclis’te sussun mu?

  Babacan Portekiz'e gidiyor

  Kaçaklar açlık grevinde

  İşçi kamyonu trafikten men edildi

  Eczacılar iflasın eşiğinde

  İzmir müftüsünden davul fetvası

  Hızlı tren 226 km hıza ulaştı

  İyi duymayan çocuklar okulda başarılı olamıyor

  104 yaşında nüfus cüzdanını yeniledi

  Karadeniz, kıymete bindi

  Kuyudan su yerine gaz fışkırdı


 Son Dakika Haberleri