Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş kazalarında bin 601 kişi öldü

İş kazaları ve bu kazalar sonucunda meydana gelen ölüm ve sakatlıkların arttığı, geçen yıl bin 601 kişinin iş kazası ve meslek hastalığı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Hak-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verilerine dayanılarak yapılan belirlemelere göre, iş kazaları ve bu kazalar sonucunda meydana gelen ölüm ve sakatlıkların arttığı belirtildi.

İş kazası ve meslek hastalıklarının sayısının son 5 yılın en yüksek düzeyine ulaştığı, geçen yıl bin 953 kişinin iş kazası, 314 kişinin de meslek hastalığı sebebiyle sürekli iş göremez duruma geldiği, toplam bin 601 kişinin ise yine iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamaya göre iş kazası ve meslek hastalığı en fazla inşaat sektöründe gerçekleşiyor. Bunu nakliyat ile toptan ve perakende ticaret gibi sektörler izliyor. İş kazaları ve meslek hastalıklarının en fazla görüldüğü il olan İstanbul’da 219, Ankara’da 88, Antalya’da ise 53 kişi bu sebeplerle öldü. Hak-İş’ten yapılan değerlendirmede iş kazalarındaki artışın kaygı verici olduğu belirtildi.

Recep GÖREN / ANKARA

16.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meslekî eğitim yaygınlaşmalı

  Buğday uyarısı

  İş kazalarında bin 601 kişi öldü

  İngiltere’de mortgage müdahalesi

  Gelişmekte olan ülkeler etkilenebilir

  Sıcak para miktarı Ağustos’ta azaldı

  Memur, refahı 11 yıl sonra yakalayabiliyor

  Antalya Havalimanı, IC-Fraport’a devredildi

  Atık, 562 milyon YTL kazandırdı

  Atakent, damla sulamaya geçiyor


 Son Dakika Haberleri