Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Buğday uyarısı

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklık ve düşük fiyattan zarar gören buğday üreticisinin önümüzdeki yıl için üretimden vazgeçme eğilimine girdiğini öne sürdü.

Yetkin, yaptığı yazılı açıklamada, 2007-2008 buğday hasat döneminin ülke genelinde sona erdiğini hatırlattı ve Türkiye’nin uzun yıllar sonra ilk kez buğday üretimi açısından açık vererek tüketim düzeyini karşılayamaz hale geldiğinin ortaya çıktığını savundu. Rekoltenin 16 milyon ton civarında gerçekleştiğini, tüketim düzeyinin ise resmî rakamlara göre 18 milyon ton civarında olduğunu belirten Yetkin, ‘’Bu durumda yaklaşık 2 milyon tonluk açığın ithalat yoluyla karşılanması gerekecektir. Nitekim TMO yetkilileri, 1 milyon 200 bin tonluk ithalat için düğmeye basmış bulunmaktadır’’ dedi.

TMO’nun depolarında stok olmadığını iddia eden Yetkin, kuraklık ve düşük fiyattan zarar gören buğday üreticinin de üretimden vazgeçme eğilimde olduğunu ifade ederek, Tarım Bakanlığı üreticiyi üretime teşvik etme ve üretimi yönlendirme konusunda acil bir plan geliştirmezse 2008 yılında da buğday ithal etmek zorunda kalabiliriz.’’

/ ANKARA

16.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meslekî eğitim yaygınlaşmalı

  Buğday uyarısı

  İş kazalarında bin 601 kişi öldü

  İngiltere’de mortgage müdahalesi

  Gelişmekte olan ülkeler etkilenebilir

  Sıcak para miktarı Ağustos’ta azaldı

  Memur, refahı 11 yıl sonra yakalayabiliyor

  Antalya Havalimanı, IC-Fraport’a devredildi

  Atık, 562 milyon YTL kazandırdı

  Atakent, damla sulamaya geçiyor


 Son Dakika Haberleri