Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Meslekî eğitim yaygınlaşmalı

Türkiye’nin en önemli sorunlardan birinin, sanayinin, iş âleminin ihtiyaç duyduğu istihdam talebi ile piyasanın arzının birbiriyle çakışmaması olduğunu belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Bu kapsamda mutlaka bir istihdam envanterinin çıkarılması lâzım’’ dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Millî Eğitim Bakanlığının işbirliğinde sanayinin ihtiyacı olan kalifiye iş gücü yetiştirmek amacıyla oluşturulan ‘’Okul Sanayi Eğitim Programları’’ (OSEP) yeni öğretim yılı töreni, Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda yapıldı.

Sanayi Bakanı Çağlayan törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: ‘’Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri, sanayinin, iş aleminin ihtiyaç duyduğu istihdam talebi ile istihdam piyasasının arzının birbiriyle çakışmamasıdır. Bu kapsamda Türkiye’nin mutlaka bir istihdam envanterinin çıkarılması lâzım. Türkiye’de neden milyonlarca insan işsiz, neden buna karşın binlerce, yüz binlerce sanayici nitelikli eleman için gazetelere ilân veriyor. Demek ki bu istihdamın talep ve arzını bir noktada örtüştürmek ve birleştirmek zorundayız.

İstihdamın ihtiyaç duyduğu niteliği, kaliteyi mutlaka çıkartıp bundan sonraki dönemde sanayinin iş âleminin ihtiyaç duyduğu bir istihdam politikasıyla çakıştırmak lâzım. Bu konuda eğitim envanteri çalışması yapılması da gerekiyor. YÖK’ün de iş âleminin önümüzdeki dönemde hangi konularda üniversite mezunlarına ihtiyaç duyduğu ve üniversite bölümlerinin de bu şekilde düzenleneceği bir çalışma içine girmesi, projeksiyon hazırlaması lâzım.’’

Hükümetin de istihdam sorununun çözülmesinde, meslekî eğitime önem verdiğini ve bunu hükümet programına aldığını ifade eden Çağlayan, meslek lisesi mezunlarının eğitim sisteminde oranının bugün yüzde 30’lara çıktığını, hükümetin hedefinin yüzde 50’ye yakın meslek lisesi mezununu iş âlemine kazandırmak olduğunu belirtti. Türkiye’de meslekî eğitim sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çağlayan, bu projenin de bütün Türkiye’de ve organize sanayi bölgeleri ile sanayi sitelerinde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

/ ANKARA

16.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meslekî eğitim yaygınlaşmalı

  Buğday uyarısı

  İş kazalarında bin 601 kişi öldü

  İngiltere’de mortgage müdahalesi

  Gelişmekte olan ülkeler etkilenebilir

  Sıcak para miktarı Ağustos’ta azaldı

  Memur, refahı 11 yıl sonra yakalayabiliyor

  Antalya Havalimanı, IC-Fraport’a devredildi

  Atık, 562 milyon YTL kazandırdı

  Atakent, damla sulamaya geçiyor


 Son Dakika Haberleri