Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cumhur, başkanını seçmek için sandıktaydı

Türkiye, dün de sandık başındaydı. Cumhurbaşkanını halkın seçip seçmemesi ve yeni anayasa için bir tercihte bulundular. Bazı kesimlerin cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkmasına rağmen, kendileriyle görüştüğümüz herkes halkın seçmesinden yana olduğunu ifade etti.

Hüsniye Derikesen (76)

Referandumda oy kullanmayı vazifemiz olarak gördüğümüz için geldim. İnşallah neticesi iyi olur. Cumhurbaşkanını biz seçebiliriz halk olarak. Hükümetimizden terörle mücadele konusunda da daha çok çalışma bekliyoruz. Bugün de şehitlerimiz var, çok üzülüyoruz.

Hasan Can (68)

Bugün ‘evet’ oyu kullanmak için geldim. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve yeni anayasa için ‘evet’ dedim. Böylesi daha iyi olur inşallah. 168-268 diye bağırdılar, memleketin trilyonlarına malettiler.

Serdar Karaman

Referanduma bu kadar katılımın olmasının en büyük sebebi Ahmet Necdet Sezer’dir. Sezer’in cumhurbaşkanlığı döneminde gösterdiği başarısızlık halkın cumhurbaşkanına olan ihtiyacını arttırmıştır. Bir de eğer Baykal, bu seçime karşı olmasaydı katılım bu kadar yüksek olmazdı. Sandıktan yüzde 82 gibi bir ‘evet’ çıkacağını tahmin ediyorum. Her işte halka başvurulursa güzel olur diye düşünüyorum.

Hüseyin Korkmazer (32)

Bu referandum çıkmazların bir cevabı olacak inşallah. Memleketin problemlerinin çözümü olacak diye düşünüyorum. Memleketi çıkmaza sokarak beş aylık performansını etkilediler. Referandumun neticesi, bu beş ayın telâfisi olacaktır inşallah. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini de doğru buluyorum. Egemenlik milletindir, milletin karar vermesi her zaman olumlu ve güvenli olacaktır diye düşünüyorum.

Ahmet Doğramacı (78)

Evet demek için geldim. Cumhurbaşkanını halkın seçmesine evet demeye geldim. Halk seçerse daha iyi olacaktır. Buna karşı olanlar kendi kendilerine yapacaklarını yapsınlar bakalım.

İsmihan Keçili (22)

Oyum evet. Çünkü böyle bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız var. Bunun aksinin, demokrasinin önündeki engellerden biri olduğunu düşünüyorum. Milletvekillerini biz seçiyoruz ama onlar her zaman görüşümüzü yansıtmıyorlar. Farklı etkiler altında kalabiliyorlar. Hiç istemediğimiz insanlara da evet diyebiliyorlar. Yakın tarihte bunun örnekleri var. Bu sebeple referandumun yapılmasından memnunum.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye sandığa gitti

  23 terörist öldürüldü

  Saygısızlık, sorumsuzluk

  Cumhur, başkanını seçmek için sandıktaydı

  DP’nin toparlanması Türkiye için önemli

  Çözüm Ankara’da

  Erdoğan’dan medyaya: Ajite etmeyin

  Teröre halktan öfke

  Talabani ve Barzani’den ortak açıklama

  Ankara’da sıcak saatler

  Boğaz'a alternatif aranıyor

  Yağışlar sürecek

  Kalbin üç düşmanı: Sigara, şişmanlık ve hipertansiyon

  Afet arşivi kuruluyor

  Sünnete uy, şişmanlama!

  Kolesterolün ilâcı kuru fasulye

  Şehirlerin altyapıları acilen yenilenmeli


 Son Dakika Haberleri