Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saakaşvili’nin tahtı sallanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı ülkenin Gürcü yönetimi tarafından yönlendirilen yeni bir provokosyonla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Yapılan resmi açıklamada, “Gürcü yönetimi yeniden Rusya’ya karşı düşmanca bir saldırıya geçmiştir.

Gürcü Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili bizim gizli servisimiz ve barışgücü askerlerimiz hakkında söylenmemesi gereken ifadeler kullanmıştır. Muhalefetin ayaklanmasını Rusya ile ilişkilendirmek çok yanlış. Gürcü yönetimi Rus insanını düşman olarak göstermeye devam ediyor. Hükümetin sosyo-ekonomik politikalardaki başarısızlığı, halk desteğini kaybetmesi, Abhazya ve Güney Osetya halkaları üzerinde otoriter bir politika tercih etmesi, demokratik gelişimleri bastırması sonucunda halk sokağa çıkmıştır.” değerlendirmesi yapıldı.

Saakaşvili, Rus gizli servisini suçladı

Bu arada, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, muhalefetin ayaklanmasından Rus gizli servisinin desteği olduğunu iddia etti. Rusya da ABD gizli servisinin Saakaşvili’yi Rusya karşıtı konuşma yapması için yönlendirdiğini açıkladı. Televizyon konuşmasında halka hitap eden Saakaşvili, Rusya’nın para ve her türlü lojistik desteği sağladığını ifade ederek ayaklanmayı bastırmak için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Saakaşvili, Gürcü gizli servisinden edindiği bilgilere göre Rusya’nın Gürcistan için alternatif bir hükümet kurduğunu ve bunun için destek verdiklerini bildiklerini ifade etti. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Boris Gruzlov da Saakaşvili’nin iddialarına verdiği cevabında Saakaşvili’nin ABD’den kontrol edildiğini belirtti. Gruzlov açıklamasında, “Saakaşvili Amerikan gizli servisinin kendisine dikte ettirdiği cümleleri söylüyor. Rusya suçlamaya yönelik açıklamaları ABD tarafından isteniyor.” dedi.

Öte yandan, Gürcistan tırmanan sokak gösterileri üzerine durumu kontrol altına alabilmek amacıyla 15 gün süreli sıkıyönetim ilân edildiği bildirildi. Gürcistan Ekonomi Kalkınma Bakanı Giorgi Arvaladze, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin ülke genelinde ilan ettiği sıkıyönetim süresince medya organlarının faaliyetlerinin kısıtlandığını, haber programlarına yasak getirildiğini, devlet televizyonu dışındaki hiçbir televizyon ve radyonun haber veremeyeceğini söyledi.

Şevardnadze: Ben olsaydım istifa ederdim

Bu arada, Gürcistan’ın eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, “Mihail Saakaşvili’nin yerinde olsaydım istifa ederdim” dedi. Şevardnadze, Rus televizyonuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Saakaşvili’nin kötü durumda bulunduğunu iddia etmediğini, ancak iktidarını istediği yöntemle koruma gayretinde olduğunu kaydetti.

/ MOSKOVA

09.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saakaşvili’nin tahtı sallanıyor

  ‘Âyetler melodi yapılamaz’

  Pakistan’da muhalifler ihanetten yargılanacak

  Filistin’de insanlık dramı

  Yemen’de aşiret saldırısı: 12 ölü

  Çin’den Nejad’a uyarı

  ‘HAMAS düzenli ordu gibi’

  Discovery geri döndü

  İşin sırrı gözlerde

  Fareleri küçümsemeyin


 Son Dakika Haberleri