Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de insanlık dramı

İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin’de tarihte örneği görülmemiş bir zulüm yaşandığını belirterek, bu durumun, medeni dünyanın gözleri önünde devam ettiğini söyledi.

TRT’nin sorularını cevaplayan İhsanoğlu, İslâm ve Batı dünyasının, radikallerin hegemonyasından kurtulması gerektiğini de vurguladı. Papa’nın Müslümanlara yönelik sözlerine ve karikatür krizine işaret eden İhsanoğlu, tüm bunların, 40 yıldan beri birçok İslâm ülkesinin Batı ile değişik seviyelerde yürüttüğü faaliyetlerin hiçbir netice sağlamadığını gösterdiğini kaydetti. İKT’yi 3 yıl önceki atıl durumundan kurtarıp aktif duruma getirdiklerini anlatan İhsanoğlu, örgütün bir İslamofobi gözlemevi kurarak özellikle Batıdaki İslam karşıtı faaliyetleri takip ettiğini söyledi. İKT’nin Irak’ta bir ofis açma kararı aldığını da bildiren İhsanoğlu, Ocak ayında açılması planlanan ofise, daha önce Bağdat’ta görev yapmış bir büyükelçinin atanacağını söyledi.

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin davasının da çok acı bir noktaya geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bir insanlık dramı, insanlık tragedyası haline gelmiştir. Gazze’deki insanların, Batı Yakası’ndaki insanların geçirdiği sıkıntılar bunlar, emsalsiz şeyler. Bu zulüm tarihte emsali görülmemiş bir zulümdür. Ve bugün maalesef modern dünyanın gözleri önünde ve sessizliği önünde bunlar devam ediyor. Irak, Afganistan, Darfur ve Somali’de sorunlar devam ediyor. Teşkilât olarak bu sorunlarla birer birer meşgul oluyoruz.”

/ ANKARA

09.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saakaşvili’nin tahtı sallanıyor

  ‘Âyetler melodi yapılamaz’

  Pakistan’da muhalifler ihanetten yargılanacak

  Filistin’de insanlık dramı

  Yemen’de aşiret saldırısı: 12 ölü

  Çin’den Nejad’a uyarı

  ‘HAMAS düzenli ordu gibi’

  Discovery geri döndü

  İşin sırrı gözlerde

  Fareleri küçümsemeyin


 Son Dakika Haberleri