Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘HAMAS düzenli ordu gibi’

İsrailli bir ihtiyat askeri, Hamas’la çatışmalarını “mini bir savaş” olarak nitelerken, Hamaslılar için, “artık onlar bir terörist değil, askerler” ifadesini kullandı.

Haaretz’de yer alan habere göre, bir ay kadar önce Gazze Şeridi’nde bir aylık görevini tamamlayan ihtiyat askeri, çatışmalarda karşı karşıya geldikleri, Hamas gibi Filistinli militan gruplara karşı İsrail ordusunun üstünlüğü olmakla birlikte, eğitim, teçhizat kalitesi, operasyon disiplini ve benzeri unsurlara dikkat çekerek, “Biz bir orduyla karşı karşıyayız, çetelerle değil” diye konuştu.

İsrailli ihtiyat askeri, “Profesyonel düzeyde, Gazze Şeridi’ndeki Hamas, daha önce karşılaştığımız eylemciler gibi değil” derken, öldürdükleri kişilerin cesetlerini gördüklerinde, pantolon paçalarının bile lastikli olduğunu fark ettiklerini belirtti ve “İsrail ordusunda kaç ihtiyat askeri, pantolon paçaları lastikli olacak kadar iyi şekilde donanmış, biliyor musunuz” diye sordu. Son aylarda, İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzey ve güneyinde birkaç kilometre kadar içeri girerek, düzenli operasyonlarda bulunuyor.

Bir süre önce Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus yakınlarında meydana gelen sıcak çatışmada, paraşütçü askerlerin, hasımlarının disiplininden ve donanımlarından etkilendikleri belirtilirken, bir istihbarat subayı, hepsinde İran ve Hizbullah’ın izlerinin bulunduğunu ve Filistinlilerin şimdiye kadar hiç bu şekilde görünmediklerini ifade etti. Hamaslı militanların üzerinde, silahlarına ek olarak, gece görüş cihazlarının da bulunduğu, bunların İsrail’den olmadığı da kaydedildi. İstihbarat subayı, bunların internet üzerinden kolaylıkla sağlanabileceğini, bir Arap ülkesine gönderilerek, oradan Gazze Şeridi’ne kaçak yollarla sokulabileceğini ifade etti.

/ KUDÜS

09.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saakaşvili’nin tahtı sallanıyor

  ‘Âyetler melodi yapılamaz’

  Pakistan’da muhalifler ihanetten yargılanacak

  Filistin’de insanlık dramı

  Yemen’de aşiret saldırısı: 12 ölü

  Çin’den Nejad’a uyarı

  ‘HAMAS düzenli ordu gibi’

  Discovery geri döndü

  İşin sırrı gözlerde

  Fareleri küçümsemeyin


 Son Dakika Haberleri