Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“En gözde mekânlar” yarışması

Türkiye, Avrupa Komisyonu tarafından ikincisi düzenlenen ve Avrupa’nın 2007 yılının en gözde gidilecek yerlerin (destinasyon) seçileceği ‘’European Destinations of Excellence’’ yarışmasına katılacak.

Türkiye’nin yarışmada aday göstereceği destinasyon, yerel yönetimlerin başvurusu üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenecek bir komisyon tarafından tespit edilecek.

Bakanlık yetkilileri ile Avrupa Birliği’nin (AB) internet sitesinden alınan bilgiye göre, Avrupa Komisyonu tarafından ikincisi düzenlenen ‘’European Destinations of Excellence’’ yarışmasına, Türkiye’den bir destinasyon da katılacak.

Ana teması, ‘’Turizm ve somut olmayan kültürel miras’’ olan yarışmaya, el sanatları, gelenek ve görenek gibi somut olmayan kültürel mirasıyla ön plana çıkan destinasyonlar girebilecek. Yarışmayı kazanan destinasyonlar, ‘’Avrupa’nın gözde turizm mekanları’’ olarak tavsiye edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, yarışmanın turizm akışının az olduğu, fazla bilinmeyen yerlere dikkati çekmek ve Avrupa’daki destinasyonların ortak ve farklı özeliklerine vurgu yapmak için yapıldığını kaydettiler.

Bu yarışmada seçilen yer veya yerlerin de AB tarafından somut olmayan mirasa dair gidilmesi tavsiye edilen gözde turizm mekanları olacağını belirten yetkililer, yarışmada Türkiye’den de destinasyonların kazanması halinde bunun turizme çok olumlu katkı sağlayacağını ifade ettiler.

Yetkililer ayrıca, Türkiye’nin yarışmaya katılması için ulusal seçim kriterlerini içeren teklifi Temmuz ayında Komisyona gönderdiklerini, Komisyonun da Ekim ayında bakanlığın hazırladığı proje teklifini kabul ettiğini belirttiler.

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nurun ve bilginin peşinden gitti

  Semazenlerin yoğun yılı

  “En gözde mekânlar” yarışması


 Son Dakika Haberleri