Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye, Ofek’i nasıl ihaleden çıkardı?

Jerusalem Post gazetesi, uydu projesinde, Türkiye’nin İsrail Havacılık ve Uzay Sanayiinin gelişmiş Ofek uydu modellerinden birinin satımına ilişkin teklifini devre dışı bırakmasının, “İsrail üzerinde casusluk yapılmaması şartının” kabul edilmemesinden kaynaklandığını belirtti.

Geçen hafta sonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi, casus uydu olarak anılan, “keşif, gözlem uydu projesi” ihalesinde, İsrail’in teklifini eleyerek, görüşmelerin İtalya’nın Telespazio, Almanya’nın Ohb-Systems ve İngiltere’nin Eads Astrium firmalarıyla devam ettirilmesini kararlaştırmıştı.

Jerusalem Post’a göre, İsrail Savunma Bakanlığı, casus uydu teklif şartnamesine, Türkiye’nin casus uyduyu İsrail üzerinde kullanılmasına izin vermeyen bir sınırlama koydu. Gazetede, yine de konunun İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın ocak ayı içinde Ankara’ya yapacağı resmi ziyaret sırasında, Türk yetkililerle görüşmelerinde gündeme gelmesinin beklendiğini belirtti.

İsrail savunma yetkilileri, uydunun İsrail’in kendi hava sahası üzerinde kullanılmasına getirilen sınırlamanın, uydu satışlarındaki genel bir uygulama olduğunu belirttiler. İsrail gözlem uydularına takılan bir düzeneğin de ABD’den görüntü alınmasına meydan vermediği hatırlatıldı. Bir savunma bakanlığı yetkilisi, “Bu görüşmelerde olağan bir şey... Bu demek değil ki iş bitti, Bizi daha iyi bir teklife zorluyor olabilirler” dedi.

/ KUDÜS

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da sona doğru

  Fransa’da Kaddafi krizi

  ABD ırk ayrımcılığından sabıkalı

  Maliki hükümetinden işgalcilere uzatma

  Musa Kale, Taliban’ın elinden çıktı

  Türkiye, Ofek’i nasıl ihaleden çıkardı?

  İran-ABD yeniden masada

  BM'den yardım çağrısı

  Hacılar için raylı sistem

  28 hacı adayı vefat etti

  Liseli Rumlar Türkçe öğreniyor

  Özgür toplum için özgür basın şart

  Kâbe'de 1 milyon Kur'ân dağıtıldı

  Açlığı kitap yiyerek gidermişler

  Suriye Facebook'u yasakladı


 Son Dakika Haberleri