Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransa’da Kaddafi krizi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi’nin başlayacak resmî ziyaretini eleştiren, insan haklarından sorumlu Devlet Bakanı Rama Yade’yi cumhurbaşkanlığı sarayına çağırarak bir süre görüştü. Fransız bakan, 20 dakika süren görüşmeden sonra hiçbir açıklama yapmadan, cumhurbaşkanlığı sarayından ayrıldı.

Fransız radyo ve televizyon kanalları, ‘’Sarkozy’nin, Yade’nin açıklamalarından duyduğu memnuniyetsizliği aktarmış olabileceği’’ yorumunu yapıyor. Fransız bakan, dün bir gazeteye yaptığı açıklamada, Brüksel’de bir toplantıda olduğu için Kaddafi onuruna verilecek yemeğe katılamamasının “sevindirici bir tesadüf” olduğunu belirterek, “Bu ziyaretten mutlu değilim” ifadesini kullanmıştı. Fransız bakan, “Fransa’da her şey ticaret dengesiyle açıklanamaz, insan hakları alanında garantiler alınmadıkça bu ülkeyle bazı ihaleler imzalanmamalı” dedi. Bu arada, muhalefet partilerinin, Kaddafi’i Paris’e davet eden Sarkozy’ye yönelik eleştirileri devam ediyor. Fransa Demokrasi Hareketi (Modem) lideri François Bayrou, Fransa’da diplomasi iş dünyası tarafından yönlendiriliyor’’ diyerek, Kaddafi’nin ziyaretine yönelik itirazını dile getirdi. Sosyalist milletvekili Pierre Moscovici, hükümetin bir bakanının da bu ziyarete karşı çıkmasını gündeme getirerek, iktidarı bert bir biçimde eleştirdi.

Sosyalist Parti, Kaddafi’nin ulusal meclise yapacağı ziyaretin “kabul edilemez” olduğunu ve Libya Devlet Başkanını parlamentoda karşılamayı reddettiklerini bildirmişti.

Libya lideri Kaddafi’nin, ziyareti çerçevesinde Fransız Ulusal Meclisi Başkanı ve iktidardaki sağ blokun üyesi Bernard Accoyer ve parlamenterler ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaddafi’nin ziyareti sırasında, 3 milyar avroyu bulan Airbus ihalesi ve nükleer enerji santrali kurulması konusunda ön anlaşmalar imzalanacak.

/ PARİS

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da sona doğru

  Fransa’da Kaddafi krizi

  ABD ırk ayrımcılığından sabıkalı

  Maliki hükümetinden işgalcilere uzatma

  Musa Kale, Taliban’ın elinden çıktı

  Türkiye, Ofek’i nasıl ihaleden çıkardı?

  İran-ABD yeniden masada

  BM'den yardım çağrısı

  Hacılar için raylı sistem

  28 hacı adayı vefat etti

  Liseli Rumlar Türkçe öğreniyor

  Özgür toplum için özgür basın şart

  Kâbe'de 1 milyon Kur'ân dağıtıldı

  Açlığı kitap yiyerek gidermişler

  Suriye Facebook'u yasakladı


 Son Dakika Haberleri