Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitim sorununu çözmeden problemler çözülmez

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Türkiye’de eğitim sorununu çözmeden ne ekonomik ne de siyasi problemleri çözemeyiz’’ dedi.

Ahmet Gündoğdu, sendika tarafından Torbalı’daki Metropolis Otel’de düzenlenen ‘’Yeni Anayasada Eğitim ve Özgürlükler’’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, yeni anayasanın sivil toplumun özgürleşmesine öncü olması gerektiğini belirterek, ‘’Yeni anayasanın toplumsal mutabakat metni olması gerekir. Yeni anayasanın sivil bir nitelik taşıması için elimizden geleni yaparız’’ diye konuştu.

Gündoğdu, yeni anayasada hiç kimsenin kılık kıyafetinden dolayı eğitim ve çalışma hakkından yoksun bırakılamayacağı maddesinin olması gerektiğini de bildirdi.

Eğitimdeki sorunlara da değinen Gündoğdu, eğitim sisteminin OKS ve ÖSS hedefli, test çözmeye yönelik duruma geldiğini savunarak, ‘’Türkiye’de eğitim sorununu çözmeden ne ekonomik ne de siyasi problemleri çözemeyiz’’ dedi.

Gündoğdu, yeni eğitim müfredatının öğretmeni orkestra şefi durumuna getirdiğini belirterek, ‘’Nasıl ki orkestralarda herkesin yaptığı iş başkayken ortaya bir bütünlük çıkıyorsa çocukları da tek şablondan geçirmek yerine onların özelliklerini ortaya çıkararak ülkeye kazandırmalıyız. Öğrencileri kendimize benzetmeye çalışmaktansa onların kendileri olmalarını sağlamalıyız’’ diye konuştu.

Gündoğdu, mevcut sistemdeki en büyük yanlışın öğretmenliğin vekaletle yürütülmesi olduğunu, öğretmenlere gereken önemin verilmesi ve hükümetin bu konu üzerinde çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

/ TORBALI

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prof. Zaim duâlarla

  TÜBİTAK Başkan Danışmanı

  YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti

  İzmir'de tekne faciası

  Cilvegözü kapısı yenilendi

  Ankara’da 1 terörist ölü ele geçirildi

  Türkiye, 12 Eylül zihniyetinden kurtulamadı

  Devlet kurumları özgürlüğe direniyor

  Türk-İş’in yeni Başkanı Kumlu

  Çelik: Reform çalışmaları geleceği kurtarma mücadelesi

  Eğitim sorununu çözmeden problemler çözülmez

  Zehir tacirlerine darbe

  Gülnar’da 35 kaçak yakalandı

  Reklâmlar çocukları olumsuz etkiliyor

  Çevre bilinci için pilot proje

  Anneler kursta okumayı öğrendi


 Son Dakika Haberleri