Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reklâmlar çocukları olumsuz etkiliyor

İngiltere’de hükümetin, çocuklara yönelik reklâmların olumsuz etkileri üzerinde kapsamlı bir araştırma başlattığı açıklandı.

Uzmanların, reklamların çocukları hedef almasının bazı sosyal problemleri ateşlediği yolundaki uyarıları üzerine çocuklara yönelik 10 yıllık bir sosyal plan kapsamına bu araştırmayı da dahil eden İngiliz hükümeti, araştırma sırasında reklâmlar ile tatminsizlik, anksiyete, yeme bozuklukları ve alkol, sigara gibi zararlı maddelere erken yöneliş arasındaki ilişkinin boyutlarının ortaya konulmasını hedefliyor.

Yapılan araştırmalar, çocukların yılda 10 bini aşkın reklâm izlediklerini ve 10 yaşına geldiklerinde 400’e yakın markayı tanıdıklarını ortaya koyuyor. İngiliz kabinesinde çocuklardan sorumlu Bakan Ed Ball, ailelerin de reklamların çocukları üzerindeki etkilerinden şikayetleri olduğunu belirtirken, reklamlar ve medyada yer alan imajların kız çocuklarının erken yaşta cinsel yönlerini keşfetmelerine yol açabildiğine dair yoğun eleştirilere dikkat çekti. Erkek çocukların şiddete yönelme, alkol kullanma eğilimindeki artış gibi etkilere de işaret eden Ball, araştırmanın çocuk psikiyatrları ve akademisyenler tarafından yürütüleceğini, reklamların çocukluk dönemindeki etkilerine farklı yönlerden bakılacağını kaydetti. Ball, araştırmacıların, 16.00-18.00 saatleri arasında içki reklamlarının TV’lerde yayımlanıyor olmasının çocuk ve gençler arasında giderek artan alkol kullanımı üzerindeki etkilerini de ele alacağını, olumsuz etkilerinin olduğunun ispatlanması halinde yeni yasaklamalara gidileceğini bildirdi.

/ LONDRA

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prof. Zaim duâlarla

  TÜBİTAK Başkan Danışmanı

  YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti

  İzmir'de tekne faciası

  Cilvegözü kapısı yenilendi

  Ankara’da 1 terörist ölü ele geçirildi

  Türkiye, 12 Eylül zihniyetinden kurtulamadı

  Devlet kurumları özgürlüğe direniyor

  Türk-İş’in yeni Başkanı Kumlu

  Çelik: Reform çalışmaları geleceği kurtarma mücadelesi

  Eğitim sorununu çözmeden problemler çözülmez

  Zehir tacirlerine darbe

  Gülnar’da 35 kaçak yakalandı

  Reklâmlar çocukları olumsuz etkiliyor

  Çevre bilinci için pilot proje

  Anneler kursta okumayı öğrendi


 Son Dakika Haberleri