Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi borcuna e-haciz gelecek

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, vergi borçlusuna bankada haciz uygulamasının bundan sonra da kesintisiz devam edeceğini bildirdi.

Bankalarda vergi borçlularına yönelik toplu hacizin bir defalığına yapılan bir olay olmadığını bildiren Ulusoy, yeni dönemde elektronik haczi de uygulamaya koyacaklarını, bu şekilde hem daha hatasız ve hem de daha hızlı haciz işleminde bulunabileceklerini ifade etti.

Ulusoy, Mükellef Cari Hesabı'nın tam olarak devreye girmesiyle borç ve alacakların elektronik ortamda aynı anda izlenebileceğini vurguladı.

Kayıt dışı ekonomi ve vergi kaçağı ile mücadeleye de değinen Ulusoy, kayıt dışı ekonomi için ''Kayıt dışı ile Mücadele Platformu'' oluşturulacağına dikkati çekti. Bunun dışında, yılbaşından sonra ''paralı denetim'' ve ''fahri müfettişlik'' uygulamasını da hayata geçireceklerini kaydeden Ulusoy, paralı denetimi de şu şekilde anlattı: ''Paralı denetim de, kendi memurumuzun cebine para koyacağız. Memurumuz, çıkacak, vatandaş gibi alış veriş yapacak. Başlangıçta (Memurum, Maliyeden geliyorum) demeyecek. Normal vatandaş gibi alış verişini yapacak fiş veriliyorsa mesele olmayacak. Fiş verilmemişse dönüp, ''niye fiş vermedin?'' diyerek ceza yazacak. İşte o zaman Maliye görevlisi olduğunu ortaya koyacak.''

Ulusoy, Gelir Vergisi Kanununda da hedefin, 2008'in ilk yarısında yasalaşması olduğunu dile getirdi.

/ ANKARA

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar 2007'yi arattı

  İhracat 105.9 milyar dolara ulaştı

  İhracatçılar: Enflasyon neden düşmüyor?

  Orta Doğu üretiyor, ABD tüketiyor

  Türkmenistan: İran gazını kesmedik

  Vergi borcuna e-haciz gelecek

  Suriye ile GAP'ta işbirliği

  MÜSİAD 28. şubesini açacak

  Avrasya ile 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı

  65 milyon havaya uçtu


 Son Dakika Haberleri