Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Avrasya ile 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Avrasya ülkeleriyle 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldığını söyledi.

Geçen haftalarda düzenlenen ''2. Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü'' programının sonuçlarını değerlendiren TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Meral, etkinlik kapsamında çeşitli firmaların 1 yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı yaptıkları bildirdi. Meral, "Ukrayna'da 25 milyon dolarlık boru üretim projesi, Tacikistan'da 1,5 milyon dolarlık tuvalet kağıdı üretim tesisi, Kazakistan'da un fabrikası kurularak ortak işletilmesi, 400 bin dolar hacimli kaliteli Türk kilim ve halılarının Kazakistan'da satışı, Moğolistan'da bir tuğla fabrikası kurulması yönünde pek çok iş ortaklığı için şirketler hazırlıklara başladı" dedi.

Meral, TUSKON olarak, 2008 yılının Mayıs ayında Afrika, Haziran ayında ise Pasifik'i içine alan benzer nitelikte zirveler düzenleyeceklerine de işaret etti. 2007'yılının kayıp yıl olduğu açıklamalarına katılmadığını belirten Meral şunları kaydetti: ''Türkiye her yıl büyük kazançlarla büyüyor. 2007, sanayinin önündeki engellerin çözülemediği, biraz daha büyüdüğü bir yıl olmuştur ama kayıp bir yıl olduğu söylenemez. Biz olaya böyle bakıyoruz. 2008 yılın içinde tedbirlerin alınması ve bir an önce uygulamaya koyulması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin sanayisinin rekabet gücünü arttırılabilmesi ve istihdamın yükseltilmesi için bu kararların süratle alınması gerekli.''

/ İSTANBUL

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar 2007'yi arattı

  İhracat 105.9 milyar dolara ulaştı

  İhracatçılar: Enflasyon neden düşmüyor?

  Orta Doğu üretiyor, ABD tüketiyor

  Türkmenistan: İran gazını kesmedik

  Vergi borcuna e-haciz gelecek

  Suriye ile GAP'ta işbirliği

  MÜSİAD 28. şubesini açacak

  Avrasya ile 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı

  65 milyon havaya uçtu


 Son Dakika Haberleri