Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Suriye ile GAP'ta işbirliği

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Suriye ile ilişkilerin daha da ileri gitmesini istediklerini vurgularken, iki ülke arasında bankacılık ve mali piyasalar konusunda, GAP İdaresi ve DPT'nin deneyimlerinin paylaşılması konusunda işbirliğine gidileceğini bildirdi.

Suriye'nin Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari Ankara'ya gelişinin ardından, beraberindeki heyetle, Yeni Başbakanlık binasında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığındaki Türk heyetiyle bir araya geldi.Başbakan Yardımcısı Ekren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yaptığı seyahat ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Türkiye ziyaretiyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde önemli aşama kaydettiğini anlattı.

Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ise son dönemde yaşanan kuraklığa değinerek, Fırat nehrinden daha fazla su bırakılmasını istedi.

Bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kuraklığın Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, "ancak son zamanlarda meydana gelen yağışların devam etmesini ümit ediyoruz. Hâlen (yıllık ortalama saniyede) 500 metre küp su veriyoruz. Fazla su gelirse bunu tutacak değiliz, elbette bırakırız'' cevabını verdi.

/ ANKARA

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar 2007'yi arattı

  İhracat 105.9 milyar dolara ulaştı

  İhracatçılar: Enflasyon neden düşmüyor?

  Orta Doğu üretiyor, ABD tüketiyor

  Türkmenistan: İran gazını kesmedik

  Vergi borcuna e-haciz gelecek

  Suriye ile GAP'ta işbirliği

  MÜSİAD 28. şubesini açacak

  Avrasya ile 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı

  65 milyon havaya uçtu


 Son Dakika Haberleri