Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Artık sürpriz istemiyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Maliye Bakanlığı'nın finansal kiralamaya (leasing) konu olan malların KDV'sini yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarılmasının büyüme ve yatırımları olumsuz etkileyeceğini belirterek, ''Gece yatarken, sabaha nasıl bir sürprizle uyanacağımız konusunda endişeler taşımayalım'' dedi.

KDV artışının leasing sektörü yanında sanayiyi de olumsuz etkileyeceğini ve özel sektör yatırımlarına darbe vuracağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, söz konusu kararın, büyüme ve yatırım beklentilerini de olumsuz yönde etkileyeceğini vurguladı.

Kararın eleştirilmesi gereken asıl yönünün ise alınma şekli olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, pek çok sektörü doğrudan etkileyecek bu denli önemli bir kararın, ilgili (kamu ve özel) kurumlara haber dahi verilmeden alındığını kaydetti. Türkiye'nin bir taraftan milyonlarca lira harcayarak Yatırım Destek Ajansı kurduğunu ve doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını çekmeye çalıştığını belirten Hisarcıklıoğlu, oysa yatırımcının kararını etkileyenin tanıtım ve reklâmdan önce, sunulan iş ortamı olduğuna dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu, ''Aynı ortamı sunmaya çalıştığımız rakip ülkelerde böylesine önemli vergi değişiklikleri, yürürlüğe girmeden çok önceden ve diyalog içinde alınmaktadır. Türk iş camiası olarak bir talebimiz var, bizde de artık, kurallar olsun, kurallar herkese eşit uygulansın ve kuralların nasıl değişeceği de kurallara bağlı olsun. Gece yatarken, sabaha nasıl bir sürprizle uyanacağımız konusunda endişeler taşımayalım'' dedi.

/ ANKARA

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran vanayı kapattı

  Artık sürpriz istemiyoruz

  Zamların faturası yine halka

  En düşük memur maaşı 959 YTL

  Dar gelirli sıkıntıya girdi

  2007'de ihracatın yarısı 10 ülkeye

  TCDD, özel sektöre açılıyor

  Şirket satışları rekor kırdı

  THY'den uluslararası onarım merkezi

  Sabancı, Migros'tan vazgeçti


 Son Dakika Haberleri