Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamların faturası yine halka

Haber-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, "elektriğe ve doğalgaza yapılan zam yüzünden maliyetlerin yükseleceği, tüm sanayi ürünlerinin pahalılaşacağı ve faturanın yine halka çıkacağı" bildirildi.

Haber-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, ''elektriğe ve doğal gaza yapılan zam yüzünden maliyetlerin yükseleceği, bütün sanayi ürünlerinin pahalılaşacağı ve faturanın yine halka çıkacağı'' savunuldu. Açıklamada, hükümetin, emekçilere verdiği zammın 2, 2 buçuk katını elektrik ve doğal gaz zamlarıyla geri aldığı iddia edildi.

Elektriğe yüzde 15, doğal gaza ise yüzde 10 zam yapıldığı hatırlatılan açıklamada, zamların vatandaşa yansımasının ise daha fazla olduğu kaydedildi. Açıklamada, hükümetin zamlarının ardından şehir içi ulaşıma da zam yapıldığı belirtilerek, ''Zam fırtınası başladı'' denildi.

AKP hükümetinin iktidara geldiğinden bu yana emekçilerin ücretlerine zam yaparken gerçekleşen enflasyonu değil, hedeflenen enflasyon oranlarını temel aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''İktidara geldiğinden bu yana IMF talimatlarını uygulayan AKP, halkı yokluğa, yoksulluğa mahkûm etti. Elektriğe ve doğal gaza yapılan zam yüzünden yine maliyetler yükselecek, tüm sanayi ürünleri pahalılaşacak ve fatura yine halka çıkacaktır. Bu zamlar yüzünden işsizlik ve yoksulluk daha da artacaktır. Türkiye, dışa bağımlı, ülkeyi borç batağına ve çıkmaza sürükleyen yanlış bir enerji politikasına kurban edilmiştir. Hükümet zamları geri almalı, yanlış enerji politikalarını terk etmelidir.''

/ ANKARA

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran vanayı kapattı

  Artık sürpriz istemiyoruz

  Zamların faturası yine halka

  En düşük memur maaşı 959 YTL

  Dar gelirli sıkıntıya girdi

  2007'de ihracatın yarısı 10 ülkeye

  TCDD, özel sektöre açılıyor

  Şirket satışları rekor kırdı

  THY'den uluslararası onarım merkezi

  Sabancı, Migros'tan vazgeçti


 Son Dakika Haberleri