Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008 enerjide verimlilik yılı olacak

2008, ''Enerji Verimliliği'' yılı olarak ilan edilecek. Yürürlükteki Enerji Verimliliği Kanununun ve hazırlanmakta olan yönetmeliklerin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına ilişkin tedbirleri konu alan Başbakanlık Genelge taslağı, ilgili kamu kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınmasının ardından son aşamaya geldi.

Taslağa göre, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için 2008, ''Enerji Verimliliği'' yılı olacak.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından da enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına dönük tedbirler ivedilikle alınacak. Kamu kurum ve kuruluşların bu kapsamda yürütecekleri faaliyetlere ilaveten özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesindeki gönüllü katılımları ile 2008 yılında kampanyalar, ödüllü yarışmalar, bilinçlendirme ve medya etkinlikleri gerçekleştirilmesini teminen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ''ortak hareket bildirisi'' imzaya açılacak. Geniş katılımla imzalanması arzu edilen bildiri, Ocak ayında kamuoyuna duyurulacak.

EN-VER'E ARKADAŞ GELİYOR

Enerjinin daha etkin ve verimli kullanılmasına dönük yapılan çalışmalar kapsamında, kamuoyunun enerji verimliliğini bilincinin geliştirilmesi için hazırlanan çizgi kahraman EN-VER'e, ateş böceği eşlik edecek. ''Enerji Tasarrufunu Özendirme Projesi'' çerçevesinde kırmızı şapkası ile özellikle çocuklara ve gençlere hitap etmesi amaçlanan maskot EN-VER, arkadaşı sevimli bir ateş böceği ile mesajlarını verecek.

Her yıl Ocak ayının ikinci haftası kutlanan ''Enerji Verimliliği'' haftası, kapsamında 13 Ocak Pazar günü Atatürk kapalı spor salonunda ''EN-VER Şenliği'' düzenlenecek.

/ ANKARA

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008 enerjide verimlilik yılı olacak

  Enerji özelleştirmesine ABD ilgisi

  İran, gaz akışını kademeli artıracak

  Ankara'nın gazına devler talip

  Yoksulluk sınırı 1810 YTL

  Çiftçinin borcu ertelenmeyecek

  Karşılıksız çek sayısı arttı

  Otomotiv satışları 2007'de düştü

  ATO'dan "çekten cayma" uyarısı

  Gıda güvenliğinde AB uyumu


 Son Dakika Haberleri