Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gıda güvenliğinde AB uyumu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca Almanya ve Litvanya'nın destekleriyle 2006 yılında hayata geçirilen ''Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi Projesi'' pilot iller Ankara, Bursa ve Konya'da uygulandı.

Yaklaşık 11 milyon avro bütçeli projeye, ile Türkiye'nin önemli kazanımları olacak. Gıda güvenliği konusunda üretici ve tüketici birlikleri ve ilgili sektörlerle işbirliğinin geliştirilmesinin sağlanacağı proje ile gıda güvenliği denetimlerinde otokontrol yapılacak.

Gıda güvenlik sisteminin kurulmasıyla dürüst çalışan gıda işletmecisi ve adil rekabet korunacak, aynı zamanda tüketicilere daha güvenli gıda arzının temini sağlanacak. Tüketiciler uygulamalar ve ürünler ile ilgili daha iyi bilgilendirilebilecek, AB ile uyumlu gıda kontrol ve denetim hizmetleri geliştirilecek. Proje ile sağlıklı gıda üretilip, tüketilecek ve böylece tüketicinin sağlığı korunabilecek.

Elde edilecek en önemli kazanç ise AB'ye uyumun sağlanması sonucunda Türkiye'nin AB ülkelerine yönelik gıda ihracatı artabilecek.

Yetkililer, proje kapsamında 2008 yılında da eğitim çalışmalarının süreceğini, Türkiye'nin gıda güvenliği konusunda AB'ye uyumunun sağlanacağını bildirdi.

/ KONYA

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008 enerjide verimlilik yılı olacak

  Enerji özelleştirmesine ABD ilgisi

  İran, gaz akışını kademeli artıracak

  Ankara'nın gazına devler talip

  Yoksulluk sınırı 1810 YTL

  Çiftçinin borcu ertelenmeyecek

  Karşılıksız çek sayısı arttı

  Otomotiv satışları 2007'de düştü

  ATO'dan "çekten cayma" uyarısı

  Gıda güvenliğinde AB uyumu


 Son Dakika Haberleri