Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert'in iktidarı sallanıyor

İsrail'de koalisyon hükümetinde yer alan aşırı sağcı İsrail Evimiz partisinin başkanı ve Stratejik Tehditlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman, uzun süredir karşı olduğunu dile getirdiği, Filistinlilerle kilit konuların görüşülmeye açılması üzerine istifa kararı aldı.

Lieberman, partisinin koalisyondan ayrılma kararını açıklarken, "Kilit konularda görüşmeler olacaksa hükümette kalmayacağımızı açıkça dile getirmiştik" dedi.

Lieberman, düzenlediği basın toplantısında, barış görüşmelerinin İsrail'in Arap nüfusunun Filistin devletine naklini ele alması gerektiğini söylediklerini aktardı ve "Görüşmelerin ilke olarak toprak ve nüfus değişimini kapsaması gerektiğini" savundu. Lieberman, yarından başlayarak, hükümeti devirmek için çalışacaklarını da söyledi. Lieberman, Filistinlilerle bir sorunları olmadığını, sorunun İsrailli Araplarla ilgili olduğunu ifade ettiği basın toplantısında, İsrail parlamentosunun Arap milletvekilleri Ahmed Tibi ve Muhammed Barake'nin adlarını telaffuz ederek, "Tibi ve Barake, (Şam'daki Hamas lideri Halid) Meşal ve (Hizbullah lideri Hasan) Nasrallah'tan daha tehlikeliler, çünkü onlarla birlikte hareket ediyorlar" dedi. Lieberman'ın partisi İsrail Evimiz (Yisrael Beiteniu), 120 üyeli parlamentoda (Knesset) 11 sandalyeye sahip. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in yardımcıları ise Lieberman'sız da koalisyonun 67 üyeyle parlamentoda istikrarlı bir dayanağı olduğunu belirttiler. Aynı kaynaklar, koalisyona yeni ortak arayışlarının olabileceğini, Birleşik Tevrat Yahudiliği veya Meretz'le bile koalisyona katılmaları için görüşülebileceğini söylediler. İsrail Evimiz partisi sekretaryası, partinin meclis grubunu, hükümette kalıp kalmamak konusunda son karar için yetkili kılmıştı. Sabah konuyu kendi aralarında tartışan grubun kararından sonra Lieberman, kararı açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi. Lieberman'ın kararının ardından, Likud milletvekili, eski Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, "Bunun, Olmert hükümetinin sonunun başlangıcı" olduğunu belirterek, "Ümit ediyorum ki (Savunma Bakanı Ehud) Barak da Lieberman'ın izinden gidecek ve hükümetin daha fazla devamına izin vermeyecek. Şas partisi de hükümetten ayrılmalı" dedi.

/ KUDÜS

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert'in iktidarı sallanıyor

  Filistin ağlıyor

  İran'dan Araplara jest

  Zeyno'nun kocası Türk- Azeri kardeşliğini kıskandı

  Mısırlılar Bush'u işgalci Fransız komutana benzetti

  Hillary, Beyaz Saray'a Obama'dan daha yakın

  Veziristan'da ordu kışlasına saldırı


 Son Dakika Haberleri